Ароматна страва з насиченим смаком грибів: готуємо крем-суп із печериць
Можете додати до супу подрібнену курку, щоб зробити його більш ситним

Покроковий рецепт грибного крем-супу/Фото: Pinterest
Ніжний та смачний крем-суп з печериць чудово підійде для зимового обіду. Ароматна грибна страва зігріє вас у найхолоднішу погоду.
Крем-суп з печериць: інгредієнти
- Оливкова олія — 4 ст.л
- Вершкове масло — 4 ст.л
- Гриби печериці — 900 г
- Гриби шиїтаке — за смаком
- Цибуля-шалот — 170 г
- Зубчики часнику — 3 шт
- Морська сіль — 1 ч.л
- Естрагон — 3/4 ч.л
- Курячий бульйон — 1 л
- Вершки 33% — 120 г
- Чорний мелений перець — 1/2 ч.л
Як приготувати крем-суп з печериць
- Підігрійте оливкову олію на середньо-сильному вогні в каструлі з товстим дном. Додайте вершкове масло. Зачекайте поки воно розтопиться та всипте гриби. Добре перемішайте.
- Готуйте печериці близько 10 хвилин (поки вони не підрум'яняться й не випустять більшу частину води).
- Вийміть одну склянку готових грибів з каструлі та відкладіть.
- Зменште вогонь до середнього. Додайте подрібнену цибулю й часник. Готуйте 1 хвилину.
- Додайте сіль, естрагон та бульйон. Збільште вогонь, доведіть до кипіння та варіть під кришкою 10 хвилин.
- Використайте блендер та збийте страву до однорідності.
- Поверніть каструлю на плиту.
- Додайте вершки та відкладені гриби. Посоліть та поперчіть за смаком.
Неймовірно ніжна та смачна страва готова. Смачного!
Раніше ми писали три смачні та легкі страви з оселедця. З цією рибою можна багато експериментувати.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні