Страва на Святвечір: рецепт смачних крепликів з маковою начинкою
Незвичайна назва страви народилася на заході України

Швидко та легко: готуємо креплики з маковою начинкою та цибулею/Фото: Pinterest
Креплики — це вареники, які готують на Святвечір. Ця пісна страва родом із західної України. Ніжний смак несолодкої макової начинки та цибулевої засмажки здивує вас.
Креплики з маковою начинкою: інгредієнти
- Пшеничне борошно — 200 г
- Вода — 0.5 склянки
- Мак — 100 г
- Олія — 2 ст.л
- Жовта ріпчаста цибуля — 1 шт
- Цукор — 1 ст.л
- Сіль — 1/5 ч.л
Як приготувати креплики з маковою начинкою
- Промийте мак та залийте його гарячою водою на 20 хвилин. Злийте рідину та розітріть мак макогоном у макітрі до стану кашки.
- Викладіть мак на сковорідку. Смажте, поки не випарується вся вода, постійно помішуючи. Додайте цукор, сіль та зачекайте до повного розчинення. Вимкніть вогонь та відставте сковорідку.
- Просійте борошно. Додайте 100 мл окропу та 1.5 ст.л олії. Почніть замішувати тісто. Воно повинне бути еластичне. При необхідності додайте ще борошна.
- Розкачайте тісто у форму ковбаски й наріжте її невеликими кружечками.
- Притисніть кожен шматочок до поверхні та викладіть начинку. Зліпіть креплики та поставте їх у холодильник.
- Дрібно наріжте цибулю й обсмажте на сковороді до прозорості (3-4 хвилини).
- Доведіть до кипіння підсолену воду в каструлі та варіть креплики 5-7 хвилин. Готову страву подавайте з цибулею.
Смачні пісні креплики готові. Смачного!
Раніше ми писали рецепт сирного крем-супу з курячим м'ясом.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні