ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Страва на Святвечір: рецепт смачних крепликів з маковою начинкою

Рецепти 11:03 - 21 грудня 2022

Незвичайна назва страви народилася на заході України

Страва на Святвечір: рецепт смачних крепликів з маковою начинкою

Швидко та легко: готуємо креплики з маковою начинкою та цибулею/Фото: Pinterest

Креплики — це вареники, які готують на Святвечір. Ця пісна страва родом із західної України. Ніжний смак несолодкої макової начинки та цибулевої засмажки здивує вас.

Креплики з маковою начинкою: інгредієнти

  • Пшеничне борошно — 200 г
  • Вода — 0.5 склянки
  • Мак — 100 г
  • Олія — 2 ст.л
  • Жовта ріпчаста цибуля — 1 шт
  • Цукор — 1 ст.л
  • Сіль — 1/5 ч.л

Як приготувати креплики з маковою начинкою

  1. Промийте мак та залийте його гарячою водою на 20 хвилин. Злийте рідину та розітріть мак макогоном у макітрі до стану кашки.
  2. Викладіть мак на сковорідку. Смажте, поки не випарується вся вода, постійно помішуючи. Додайте цукор, сіль та зачекайте до повного розчинення. Вимкніть вогонь та відставте сковорідку.
  3. Просійте борошно. Додайте 100 мл окропу та 1.5 ст.л олії. Почніть замішувати тісто. Воно повинне бути еластичне. При необхідності додайте ще борошна.
  4. Розкачайте тісто у форму ковбаски й наріжте її невеликими кружечками.
  5. Притисніть кожен шматочок до поверхні та викладіть начинку. Зліпіть креплики та поставте їх у холодильник.
  6. Дрібно наріжте цибулю й обсмажте на сковороді до прозорості (3-4 хвилини).
  7. Доведіть до кипіння підсолену воду в каструлі та варіть креплики 5-7 хвилин. Готову страву подавайте з цибулею.

Смачні пісні креплики готові. Смачного!

Раніше ми писали рецепт сирного крем-супу з курячим м'ясом.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин