Картопляне пюре вийшло рідким: три способи, як виправити ситуацію
Врятувати обід набагато простіше, ніж здається

Що робити, якщо пюре вийшло надто рідким. Фото: Pixabay
У намаганнях покращити смак звичного картопляного пюре його можна випадково зіпсувати. Наприклад, додати надто багато молока, через що страва виходить надто рідкою. Їсти її у такому стані не дуже зручно: пюре розтікається тарілкою та втрачає клейкість. Ділимося способами, як врятувати ситуацію та повернути густоту картопляному пюре.
Додайте крохмалю
Щоб страва загусла, додайте до пюре трохи картопляного крохмалю. Але не поспішайте, спочатку візьміть невелику дрібку. Після цього ретельно перемішайте картоплю за допомогою виделки. Ні в якому разі не робіть це блендером, бо пюре стане схоже на цемент. Якщо крохмалю не вистачило, додайте ще трохи, але слідкуйте за кількістю, щоб не зробити гірше.
Курячі яйця
Замість крохмалю можна використати звичайні курячі яйця. Гарно, якщо для початку ви окремо його зіб'єте. Влийте його до пюре та ретельно перемішайте.
Доваріть
Якщо вдома не знайшлося крохмалю та яєць, поставте каструлю з картоплею на слабкий вогонь та випаруйте зайву рідину. Нагрівайте страву, обережно перемішуючи.
Раніше ми ділилися рецептом картопляної запіканки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!