Традиційний різдвяний напій: рецепт узвару
Цей напій не лише смачний, а й дуже корисний

Рецепт узвару/Фото: скріншот
Традиційно в Україні на Святвечір готують узвар. Цей напій несе в собі таке ж символічне значення, як і кутя – вічне життя і переродження. Ділимося рецептом традиційного різдвяного узвару.
Головним інгредієнтом зварю є сухофрукти. Якщо вам сподобається цей напій, ви можете заготовляти сухофрукти влітку та всю зиму пити смачний та корисний узвар.
Від звичайного компоту відрізняється тим, що його заварюють. Завдяки цьому напій виходить не лише насиченим, а й дуже корисним.
Рецепт узвару: інгредієнти
- 3 л води
- 200 г сушених яблук
- 100 г сушених груш
- 100 г чорносливу
- 100 г кураги
- 100 г родзинок
- 150 г меду
Спосіб приготування узвару:
- Сухофрукти перебрати, замочити на 15-20 хвилин у холодній воді кожен вид окремо, після чого ретельно промити.
- Підготовлені сухофрукти залити холодною водою, довести до кипіння та варити на середньому вогні 10 хвилин. Потім додати чорнослив та курагу і продовжувати варити ще протягом 10 хвилин. В останню чергу ввести родзинки та варити ще 10 хвилин.
- Готовому узвару дати настоятися щонайменше 5-6 годин, відцідити, додати мед і перемішати до його розчинення.
Раніше ми ділилися рецептом смачних крепликів з маковою начинкою. Цю пісна страва родом із західної України, її прийнято готувати на Святвечір.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!