ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ідеально для святкової вечері: готуємо качку по-пекінськи з медовим сиропом

Рецепти 11:34 - 30 грудня 2022

Подавайте китайську страву із зеленою цибулею та соусом хойсін

Ідеально для святкової вечері: готуємо качку по-пекінськи з медовим сиропом

Покроковий рецепт качки по-пекінськи з медовим сиропом/Фото: Pinterest

Смачна та ароматна страва, яка дуже відома в Китаї. Качка по-пекінськи готується з медовим сиропом. Ніжний смак та рум'яна скоринка чудово підійдуть для святкового столу.

Качка по-пекінськи: інгредієнти

Основні:

  • Качка — 1 шт

Для медового сиропу:

  • Сік лимону — 50 г
  • Рідкий мед — 3 ст.л
  • Темний соєвий соус — 3 ст.л
  • Рисове вино — 150 г

Для подачі:

  • Зелена цибуля, соус хойсін — за смаком

Як приготувати качку по-пекінськи

  1. Змішайте всі інгредієнти для медового сиропу з 1,2 л води. Варіть до кипіння. Зменште вогонь та тушкуйте 20 хвилин.
  2. Промийте качку та покладіть її на решітку, яка встановлена на листі для випікання.
  3. Добре полийте птицю готовим сиропом. Залиште качку на ніч у холодильнику. Її шкірка повинна бути схожа на пергаментний папір.
  4. Розігрійте духовку до 240 градусів. Покладіть качку догори на стійку у формі для запікання. Додайте 150 мл води та запікайте страву 15 хвилин. Зменште температуру до 180 градусів та продовжуйте готувати 1 годину та 10 хвилин.
  5. Відставте качку охолонути на 10 хвилин. Розріжте птицю та викладіть на тарілку.

Подавайте китайську страву із зеленою цибулею та соусом хойсін. Смачного!

Раніше ми писали рецепт курячих гомілок у кавовому маринаді. Ви з легкістю зможете здивувати свою родину.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин