Ідеально для святкової вечері: готуємо качку по-пекінськи з медовим сиропом
Подавайте китайську страву із зеленою цибулею та соусом хойсін

Покроковий рецепт качки по-пекінськи з медовим сиропом/Фото: Pinterest
Смачна та ароматна страва, яка дуже відома в Китаї. Качка по-пекінськи готується з медовим сиропом. Ніжний смак та рум'яна скоринка чудово підійдуть для святкового столу.
Качка по-пекінськи: інгредієнти
Основні:
- Качка — 1 шт
Для медового сиропу:
- Сік лимону — 50 г
- Рідкий мед — 3 ст.л
- Темний соєвий соус — 3 ст.л
- Рисове вино — 150 г
Для подачі:
- Зелена цибуля, соус хойсін — за смаком
Як приготувати качку по-пекінськи
- Змішайте всі інгредієнти для медового сиропу з 1,2 л води. Варіть до кипіння. Зменште вогонь та тушкуйте 20 хвилин.
- Промийте качку та покладіть її на решітку, яка встановлена на листі для випікання.
- Добре полийте птицю готовим сиропом. Залиште качку на ніч у холодильнику. Її шкірка повинна бути схожа на пергаментний папір.
- Розігрійте духовку до 240 градусів. Покладіть качку догори на стійку у формі для запікання. Додайте 150 мл води та запікайте страву 15 хвилин. Зменште температуру до 180 градусів та продовжуйте готувати 1 годину та 10 хвилин.
- Відставте качку охолонути на 10 хвилин. Розріжте птицю та викладіть на тарілку.
Подавайте китайську страву із зеленою цибулею та соусом хойсін. Смачного!
Раніше ми писали рецепт курячих гомілок у кавовому маринаді. Ви з легкістю зможете здивувати свою родину.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні