ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Незвичний та солодкий смак: рецепт куті з рисом та вишнею

Рецепти 13:04 - 04 січня 2023

На приготування вам знадобиться лише 35 хвилин

Незвичний та солодкий смак: рецепт куті з рисом та вишнею

Головна різдвяна страва: готуємо кутю з рисом та вишнею/Фото: Pinterest

Кутя — це страва, яка повинна бути на кожному різдвяному столі. Якщо ви хочете поекспериментувати, то радимо спробувати приготувати її з рисом та вишнею.

Кутя з рисом та вишнею: інгредієнти

  • Рис — 400 г
  • Родзинки — 150 г
  • Мак — 200 г
  • Мед — 100 г
  • Очищені волоські горіхи — 100 г
  • Вишневе варення — 100 г
  • Сіль — 1/8 ч.л

Як приготувати кутю з рисом та вишнею

  1. Залийте мак окропом та залиште на 10 хвилин. Гарячою водою залийте родзинки та відставте.
  2. Промийте рис та покладіть його в 1 л води. Додайте сіль та варіть після закипання 20 хвилин. Промийте водою та висипте на сито.
  3. Обсушіть родзинки. Злийте воду з маку та перетріть його в блендері (можна використати звичайну ступку).
  4. Викладіть відварений рис у миску. Додайте мак, родзинки, подрібнені волоські горіхи, мед, вишневе варення та добре перемішайте.

Святкова страва готова. Смачного!

Раніше ми писали рецепт узвару. Цей напій не лише смачний, а й дуже корисний.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин