Незвичний та солодкий смак: рецепт куті з рисом та вишнею
На приготування вам знадобиться лише 35 хвилин

Головна різдвяна страва: готуємо кутю з рисом та вишнею/Фото: Pinterest
Кутя — це страва, яка повинна бути на кожному різдвяному столі. Якщо ви хочете поекспериментувати, то радимо спробувати приготувати її з рисом та вишнею.
Кутя з рисом та вишнею: інгредієнти
- Рис — 400 г
- Родзинки — 150 г
- Мак — 200 г
- Мед — 100 г
- Очищені волоські горіхи — 100 г
- Вишневе варення — 100 г
- Сіль — 1/8 ч.л
Як приготувати кутю з рисом та вишнею
- Залийте мак окропом та залиште на 10 хвилин. Гарячою водою залийте родзинки та відставте.
- Промийте рис та покладіть його в 1 л води. Додайте сіль та варіть після закипання 20 хвилин. Промийте водою та висипте на сито.
- Обсушіть родзинки. Злийте воду з маку та перетріть його в блендері (можна використати звичайну ступку).
- Викладіть відварений рис у миску. Додайте мак, родзинки, подрібнені волоські горіхи, мед, вишневе варення та добре перемішайте.
Святкова страва готова. Смачного!
Раніше ми писали рецепт узвару. Цей напій не лише смачний, а й дуже корисний.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні