ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Найбільш недооцінена крупа: як варити перловку, щоб вона вийшла смачною

Рецепти 11:59 - 15 січня 2023

Є деякі секрети приготування перловки, які зроблять її ніжною та розсипчастою

Секрети приготування смачної перловки/Фото: Рixabay

Секрети приготування смачної перловки/Фото: Рixabay

У перловки "погана репутація": її подавали в дитячих садках і варили солдатам, при цьому вона виходила жорсткою та несмачною. Однак якщо приготувати перлову крупу правильно, вона вийде дуже ніжною та розсипчастою.

Перловка — ідеально підходить до грибів, будь-якого м'яса, овочів та соусу. До того ж вона чудово вбирає аромати, що робить її чудовим кандидатом для варіння супів: вона набуде смаку та аромату супу. Один із її головних мінусів – вона довго вариться. Щоб прискорити цей процес, її потрібно попередньо замочити.

До того ж вже зварена перловка відмінно переносить заморозку, так що якщо ви раптом зварите її багато, то завжди можна заморозити частину перловки на впрок.

Як зварити смачну перловку:

  • Обов'язково промийте її, щоб позбавити крохмалю. Це потрібно зробити щонайменше п'ять разів. Можна взагалі помістити її в сито та мити під проточною водою.
  • Промиту перловку потрібно замочити. Залийте її холодною водою і залиште в такому вигляді щонайменше на 10 годин.
  • Варити перловку слід, не шкодуючи води. Пропорції: 1 до 3 — на склянку перловки потрібно взяти три склянки води.
  • Варити перловку потрібно, поки вода не випарується і перловка не стане м'якою. Якщо перловку ви замочували, то це піде близько 40 хвилин.

Зробити страви більш ситними та смачними можна завдяки простій підливі. Раніше ми ділилися рецептом універсальної підливи, яка доповнить будь-яке м'ясо чи гарнір. На її приготування потрібно не більше 15 хвилин.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин