Картопляні зрази з грибами: рецепт смачних котлет по-київськи
Найкраще смакуватимуть із сметаною!

Рецепт котлет по-київськи. Фото: Скриншот відео
Хочете приготувати щось смачненьке для сім'ї на свята з простих інгредієнтів? Спробуйте котлети по-київськи! Вони дуже схожі на традиційні зрази: такі ж ніжні та надзвичайно поживні.
Інгредієнти для котлет по-київськи:
- картопля - 1 кг
- оливкова оля
- яйця - 2 шт.
- сметана
- чорний мелений перець
- сіль
Для соусу:
- молоко - 1 склянка
- борошно - 2,5 ст. ложки
- гриби (печериці) - 100 г
Як приготувати котлети по-київськи
- Спершу почистіть картоплю, відваріть та потовчіть. Щоб отримати більш однорідну текстуру, можна перетерти її ще й через сито.
- Тепер перекладіть підготовлену картоплю у миску, додайте сіль та перець за смаком і 2 яйця.
- Гриби дрібно поріжте і підсмажте на оливковій олії.
- Борошно варто просіяти через сито і злегка підсмажити на сухій пательні. Беремо тепле молоко, перемішайте і прогрійте на пательні. Додайте до цього гриби і знову перемішайте.
- Картоплю набирати краще столовою ложкою. Сформуйте кульку, пальцем зробіть невеликий отвір і покладіть у нього начинку з грибами. Далі заліпіть картоплю з начинкою.
- Майже готово! Обкатайте котлети у борошні і посмажте на оливкові олії.
Рекомендуємо приготувати також ще до чаю творожні булочки з кунжутом за 20 хвилин. Рецепт читайте тут.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні