Панетоне: рецепт італійської великодньої випічки
Незвичайний формат звичної паски

Панетоне: рецепт італійської великодньої випічки/Фото: istockphoto
Замість традиційної української паски на Великдень можна побалувати себе вишуканою італійською випічкою — панетоне. Розповідаємо, як легко її приготувати.
Інгредієнти:
Опара
- дріжджі 28 г.
- молоко 100 мл.
- борошно 2 ст.л від загальної кількості
- цукор 2 ст.л від загальної кількості
До теплого молока додаємо дріжджі, цукор та борошно. Це все перемішуємо та залишаємо під харчовою плівкою на 40-50 хв.
Тісто
- молоко 100 мл.
- курячі жовтки 5 шт.
- цукор 100 г.
- мед 30 г.
- ваніль
- борошно сильне 480 г.
- вершкове масло 140 г.
- родзинки, цукати чи шоколад за бажанням
Приготування:
До опари додаємо тепле молоко, жовтки, цукор, мед, ваніль. Все перемішуємо та всипаємо борошно, в процесі додає також мʼяке вершкове масло.
Замішуємо тісто мінімум 20 хв, щоб воно відставало від форми (можна це робити за допомогою комбайну якщо маєте, чи міксеру), але і руками буде добре.
Коли замісили всипаємо родзинки, ще раз перемішуємо. Залишаємо його на 1 год піднятись під плівкою.
Потім накладаємо у форми на 1/3 висоти, залишаємо знову піднятись, прикрашаємо зверху та ставимо випікатись при 170 градусах 30-40 хв.
Гарячими проколюємо знизу шпажками та підвішуємо. Коли охолонуть смакуємо.
Швидка суші-запіканка з крабовими паличками: трендовий рецепт
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!