ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Панетоне: рецепт італійської великодньої випічки

Рецепти 18:30 - 12 квітня 2025

Незвичайний формат звичної паски

Панетоне: рецепт італійської великодньої випічки

Панетоне: рецепт італійської великодньої випічки/Фото: istockphoto

Замість традиційної української паски на Великдень можна побалувати себе вишуканою італійською випічкою — панетоне. Розповідаємо, як легко її приготувати.

Інгредієнти:

Опара

  • дріжджі 28 г.
  • молоко 100 мл.
  • борошно 2 ст.л від загальної кількості
  • цукор 2 ст.л від загальної кількості

До теплого молока додаємо дріжджі, цукор та борошно. Це все перемішуємо та залишаємо під харчовою плівкою на 40-50 хв.

Тісто

  • молоко 100 мл.
  • курячі жовтки 5 шт.
  • цукор 100 г.
  • мед 30 г.
  • ваніль
  • борошно сильне 480 г.
  • вершкове масло 140 г.
  • родзинки, цукати чи шоколад за бажанням

Приготування:

До опари додаємо тепле молоко, жовтки, цукор, мед, ваніль. Все перемішуємо та всипаємо борошно, в процесі додає також мʼяке вершкове масло.

Замішуємо тісто мінімум 20 хв, щоб воно відставало від форми (можна це робити за допомогою комбайну якщо маєте, чи міксеру), але і руками буде добре.

Коли замісили всипаємо родзинки, ще раз перемішуємо. Залишаємо його на 1 год піднятись під плівкою.

Потім накладаємо у форми на 1/3 висоти, залишаємо знову піднятись, прикрашаємо зверху та ставимо випікатись при 170 градусах 30-40 хв.

Гарячими проколюємо знизу шпажками та підвішуємо. Коли охолонуть смакуємо.

Швидка суші-запіканка з крабовими паличками: трендовий рецепт

Джерело: diali_cooking

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин