ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ніжна страва бойківської кухні: покроковий рецепт пеленичок з капустою

Рецепти 12:04 - 16 січня 2023

Шматочки тіста можна готувати з різними доповненнями

Ніжна страва бойківської кухні: покроковий рецепт пеленичок з капустою

Рецепт пеленичок з капустою/Фото: Pinterest

Українська кулінарна традиція багата на різні смачні та незвичні страви. Однією з таких є пеленички з капустою. Це ніжна страва бойківської кухні, яка відрізняється своєю ніжністю та смаком.

Пеленички з капустою: інгредієнти

  • Пшеничне борошно — 300 г
  • Яйця — 1 шт
  • Вода — 1 склянка
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт
  • Квашена капуста — 300 г
  • Соняшникова олія — 40 мл
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком

Як приготувати пеленички з капустою

  1. Змішайте просіяне борошно, яйце, склянку води та щіпку солі. Замісіть еластичне тісто. Відставте його на 15-20 хвилин.
  2. Подрібніть очищену цибулю та обсмажте до прозорості. Додайте квашену капусту та тушкуйте 20-30 хвилин. Не забувайте постійно мішати.
  3. Тонко розкачайте тісто на поверхні, яке присипане борошном. Виріжте склянкою кола та розріжте їх на чотири частини. Зваріть шматочки тіста у підсоленій воді протягом 3-5 хвилин.
  4. Готові пеленички змішайте з капустою та подавайте до столу.

Смачна страва бойківської кухні готова. Смачного!

Раніше ми писали, як приготувати давню українську страву з Коломиї.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин