Ніжна страва бойківської кухні: покроковий рецепт пеленичок з капустою
Шматочки тіста можна готувати з різними доповненнями

Рецепт пеленичок з капустою/Фото: Pinterest
Українська кулінарна традиція багата на різні смачні та незвичні страви. Однією з таких є пеленички з капустою. Це ніжна страва бойківської кухні, яка відрізняється своєю ніжністю та смаком.
Пеленички з капустою: інгредієнти
- Пшеничне борошно — 300 г
- Яйця — 1 шт
- Вода — 1 склянка
- Ріпчаста цибуля — 1 шт
- Квашена капуста — 300 г
- Соняшникова олія — 40 мл
- Сіль, чорний мелений перець — за смаком
Як приготувати пеленички з капустою
- Змішайте просіяне борошно, яйце, склянку води та щіпку солі. Замісіть еластичне тісто. Відставте його на 15-20 хвилин.
- Подрібніть очищену цибулю та обсмажте до прозорості. Додайте квашену капусту та тушкуйте 20-30 хвилин. Не забувайте постійно мішати.
- Тонко розкачайте тісто на поверхні, яке присипане борошном. Виріжте склянкою кола та розріжте їх на чотири частини. Зваріть шматочки тіста у підсоленій воді протягом 3-5 хвилин.
- Готові пеленички змішайте з капустою та подавайте до столу.
Смачна страва бойківської кухні готова. Смачного!
Раніше ми писали, як приготувати давню українську страву з Коломиї.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні