ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Для столу на Водохреща: рецепт українських крепликів

Рецепти 08:45 - 17 січня 2023

Ця історична страва ідеально підходить до святкового столу

Для столу на Водохреща: рецепт українських крепликів

Рецепт українських кріпаків / Фото: Pixabay

Креплики зазвичай в Україні готують до святкових столів, приурочених до певних релігійних свят. Так називають вид вареників, який готують саме взимку на Різдво або Водохреща, яке уже скоро будуть відзначати українці.

Вам знадобиться:

  • 2 склянки борошна
  • пів склянки води
  • одна цибулина
  • 200 г оселедцю
  • рослинна олія
  1. Почистьте цибулю, подрібніть та обсмажте на пательні.
  2. Оселедець також гарно почистьте, особливу увагу зверніть на кістки та шкірку. Дрібно поріжте.
  3. Змішайте рибу з цибулею.
  4. Тісто замісіть з борошна та води. Розкачайте у тоненький пласт та виріжте кружечки. На кожен викладіть начинку і зліпіть на кшталт пельменів.
  5. Воду підсоліть та відваріть у ній креплики.

Нещодавно ми ділилися рецептом закарпатської ріплянки.

Джерело: Smak.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин