Для столу на Водохреща: рецепт українських крепликів
Ця історична страва ідеально підходить до святкового столу

Рецепт українських кріпаків / Фото: Pixabay
Креплики зазвичай в Україні готують до святкових столів, приурочених до певних релігійних свят. Так називають вид вареників, який готують саме взимку на Різдво або Водохреща, яке уже скоро будуть відзначати українці.
Вам знадобиться:
- 2 склянки борошна
- пів склянки води
- одна цибулина
- 200 г оселедцю
- рослинна олія
- Почистьте цибулю, подрібніть та обсмажте на пательні.
- Оселедець також гарно почистьте, особливу увагу зверніть на кістки та шкірку. Дрібно поріжте.
- Змішайте рибу з цибулею.
- Тісто замісіть з борошна та води. Розкачайте у тоненький пласт та виріжте кружечки. На кожен викладіть начинку і зліпіть на кшталт пельменів.
- Воду підсоліть та відваріть у ній креплики.
Нещодавно ми ділилися рецептом закарпатської ріплянки.
Джерело:
Smak.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні