Готуємо пісну лазанью з баклажанами на Водохреща 2023
Ця страва не порушить суворий одноденний піст, адже м'ясо в ній відсутнє

Готуємо пісну лазанью з баклажанами / Фото: Pexels
Водохреща 2023 року розпочнеться 19 січня, тож слід заздалегідь визначитися з головною стравою - цього дня вона буде єдиною, адже суворий піст передбачає лише один прийом їжі.
Деталі
Рекомендуємо спробувати пісну лазанью з баклажанами. Повірте, вона не порушить сувору заборону, оскільки з рецептури видалено м'ясо.
Інгредієнти для лазаньї
- Баклажан - 1 шт
- Томат - 2 шт
- Перець болгарський - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Часник - 2 зубчики
- Бульйон овочевий - 1 чашка
- Борошно пшеничне - 3 ст.л
- Листи для лазаньї - 8 шт
- Олія рослинна
- Базилік, сіль, перець за смаком
Рецепт лазаньї з баклажанами
- Очистіть цибулю від лушпиння і дрібно порубайте. Видаліть насіння з перцю і наріжте його, а також томати з баклажаном у формі невеликих кубиків.
- Розігрійте на сковорідці рослинну олію. Достатньо буквально кількох столових ложок. Обсмажте до м'якості 1/2 цибулі, постійно помішуючи, а потім додайте до неї томати. Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте приблизно 5 хвилин. Після цього додайте в сковороду перець, баклажани і видавлений часник. Поперчіть, посоліть на ваш смак і за бажання додайте сушений базилік. Смажте все приблизно 2-3 хвилини, а потім накрийте кришкою і тушкуйте ще хвилин 7.
- У цей час ми приготуємо соус Бешамель. Точніше, його веганську версію. Для цього візьміть глибоку сковороду, обсмажте в ній цибулю, що залишилася, на олії до м'якості. Повільно додавайте борошно і весь час помішуйте. Воно має набути консистенції щільної кашки.
- Поступово вливайте овочевий бульйон і помішуйте соус, щоб не з'явилися грудочки. Лийте стільки бульйону, щоб за консистенцією він нагадував сметану. Виставте низький рівень вогню і готуйте приблизно 4 хвилини.
- Закип'ятіть воду в каструлі та додайте в неї сіль, а потім опустіть листи для лазань буквально на хвилину. Після цього змастіть форму для запікання олією і викладайте в неї одним шаром листи.
- Розкладіть на одному шарі начинку, накрийте листами і повторіть так кілька разів.
- Коли страва сформується, залийте її соусом і відправте в духовку запікатися приблизно 30 хвилин за температури 180 градусів.
Цікаво, що регулярний, але в міру адекватний піст і утримання від їжі не просто допомагає організму здригнутися і прийти в тонус, а й забезпечує контроль зайвої ваги. Це одна з причин, яка допоможе дожити до 100 років.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!