ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

З макаронів та копченої грудинки: покроковий рецепт чеської запіканки

Рецепти 10:04 - 18 січня 2023

Подавайте страву із соленими огірками

З макаронів та копченої грудинки: покроковий рецепт чеської запіканки

Готуємо чеську страву шункофлеки/Фото: Pinterest

Шункофлеки — це запіканка по-чеськи, яку готують з макаронів та копченої грудинки. Цю страву можна подавати як на сніданок, так і на вечерю.

Запіканка по-чеськи: інгредієнти

  • Макарони — 300 г
  • Копчена свиняча грудинка — 250 г
  • Вершкове масло — 1 ч.л
  • Цибуля — 1 шт
  • Заморожений зелений горошок — 100 г
  • Молоко — 300 г
  • Яйця — 2 шт
  • Сир гауда — 100 г
  • Петрушка, сіль, чорний мелений перець — за смаком

Як приготувати запіканку по-чеськи

  1. Розігрійте духовку до 170 градусів.
  2. Очистьте та дрібно наріжте цибулю. Розігрійте вершкове масло на сковорідці. Всипте цибулю та обсмажте її.
  3. Наріжте копчену грудинку приблизно 1х1 см.
  4. Поставте на вогонь підсолену воду. Зачекайте поки вона закипить та всипте макарони.
  5. До цибулі додайте нарізане м'ясо та злегка обсмажте.
  6. Готові макарони залийте холодною водою.
  7. Змішайте 300 мл молока, 2 яйця, сіль, перець та перемішайте.
  8. Натріть сир на тертці. Перекладіть макарони у форму для запікання та додайте цибулю з грудинкою. Присипте сиром та горохом. Добре перемішайте.
  9. Вилийте молоко та яйця й продовжуйте перемішувати. Подрібніть петрушку та присипте страву. Додайте ще трохи сиру та запікайте 20-25 хвилин до золотистої скоринки.

Ніжна запіканка по-чеськи готова. Смачного!

Раніше ми писали покроковий рецепт пеленичок з капустою. Шматочки тіста можна готувати з різними доповненнями.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин