З макаронів та копченої грудинки: покроковий рецепт чеської запіканки
Подавайте страву із соленими огірками

Готуємо чеську страву шункофлеки/Фото: Pinterest
Шункофлеки — це запіканка по-чеськи, яку готують з макаронів та копченої грудинки. Цю страву можна подавати як на сніданок, так і на вечерю.
Запіканка по-чеськи: інгредієнти
- Макарони — 300 г
- Копчена свиняча грудинка — 250 г
- Вершкове масло — 1 ч.л
- Цибуля — 1 шт
- Заморожений зелений горошок — 100 г
- Молоко — 300 г
- Яйця — 2 шт
- Сир гауда — 100 г
- Петрушка, сіль, чорний мелений перець — за смаком
Як приготувати запіканку по-чеськи
- Розігрійте духовку до 170 градусів.
- Очистьте та дрібно наріжте цибулю. Розігрійте вершкове масло на сковорідці. Всипте цибулю та обсмажте її.
- Наріжте копчену грудинку приблизно 1х1 см.
- Поставте на вогонь підсолену воду. Зачекайте поки вона закипить та всипте макарони.
- До цибулі додайте нарізане м'ясо та злегка обсмажте.
- Готові макарони залийте холодною водою.
- Змішайте 300 мл молока, 2 яйця, сіль, перець та перемішайте.
- Натріть сир на тертці. Перекладіть макарони у форму для запікання та додайте цибулю з грудинкою. Присипте сиром та горохом. Добре перемішайте.
- Вилийте молоко та яйця й продовжуйте перемішувати. Подрібніть петрушку та присипте страву. Додайте ще трохи сиру та запікайте 20-25 хвилин до золотистої скоринки.
Ніжна запіканка по-чеськи готова. Смачного!
Раніше ми писали покроковий рецепт пеленичок з капустою. Шматочки тіста можна готувати з різними доповненнями.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні