Рецепт борщу з карасями, який обожнював Тарас Шевченко
Ідеальний для приготування на день народження поета та просто для душі

Рецепт улюбленого борщу Тараса Шевченка / Фото: колаж МЕТА
Уже скоро, на початку березня, відбудеться річниця народження українського поета і художника Тараса Григоровича Шевченка. Зазвичай люди мають досить просторі знання про його творчість та діяльність, однак про саму особистість митця мало хто замислюється. Ми поділимося з вами рецептом приготування улюбленої страви Шевченка — борщу з сушеними карасями.
Вам знадобиться:
- 350 г мілкого карасю
- 300 г капусти
- 3 картоплини
- 2 буряка
- 15 г білих сушених грибів
- пів морквини
- пів кореня петрушки
- пів кореня селери
- цибулина
- пів столової ложки борошна
- лавровий листок, духмяний перець, сіль та зелень на смак
Спосіб приготування:
У великій каструлі відваріть моркву, корені селери та петрушки й гриби з перцем і лавровим листком.
Бульйон процідіть в окрему велику посудину та покладіть туди заздалегідь нашинковану капусту та очищений буряк. Зваріть овочі.
Не знаю, чи це було апетиту, чи справа просто серцевої привітності, чи просто борщ із сушеними карасями (який так геніально варять мої землячки), — не знаю, що саме було причиною, знаю тільки, що я добре пообідав і ще щільніше заснув. після обіду,- із щоденника Тараса Шевченка.
Цибулю подрібніть та обсмажте на пательні. Змішайте з ложкою борошна. Додайте обсмажену цибулю та бульйон з буряком і капустою до борщу. Доведіть до кипіння.
Карасів обваляйте в борошні та підсмажте до сухості на великому вогні. Додайте рибу до страви та знову дочекайтеся, поки закипить.
Подавайте борщ із зеленню та сметаною.
Нещодавно ми ділилися рецептом бойківських пеленичок з капустою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!