ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Українські пончики з хрумкою скоринкою: рецепт улюбленого десерту Михайла Коцюбинського

Рецепти 08:05 - 20 січня 2023

Ці ласощі українці любили ще у 19 столітті

Українські пончики з хрумкою скоринкою: рецепт улюбленого десерту Михайла Коцюбинського

Рецепт пончиків від Михайла Коцюбинського / Фото: колаж МЕТА

Пончики (або як їх зараз називають, донати) — популярна страва ще з 19 сторіччя. Виявляється, що навіть в Україні їх активно готували та ласували, у тому числі інтелігенція, у склад якої входив автор популярної української повісті "Intermezzo", письменник Михайло Коцюбинський.

Вам знадобиться:

  • 600 г борошна
  • 2 селянки води
  • пів склянки молока
  • півтори столової ложки цукру
  • півтори чайної ложки дріжджів
  • 50 г рослинної олії та олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. У теплу воду додайте цукор, дріжджі та нагріте молоко. Ретельно розмішайте та залишіть у теплому місці на 15 хвилин.
  2. Додайте до опари попередньо просіяне борошно та замісіть тісто. Воно повинно мати дещо рідкувату консистенцію.
  3. Накрийте миску з тістом рушником та залиште у теплому місці на годину.
  4. Коли час плине, можете починати робити пончики. Зазвичай вони мають круглу форму з отвором усередині.
  5. Розігрійте велику кількість олії приблизно до 180 градусів та смажте у ній пончики. Готову страву посипте цукровою пудрою, просто цукром або улюбленим топінгом.

Нещодавно ми розповідали про рецепт кулішу від Івана Франка.

Джерело: Армія FM

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин