Українські пончики з хрумкою скоринкою: рецепт улюбленого десерту Михайла Коцюбинського
Ці ласощі українці любили ще у 19 столітті

Рецепт пончиків від Михайла Коцюбинського / Фото: колаж МЕТА
Пончики (або як їх зараз називають, донати) — популярна страва ще з 19 сторіччя. Виявляється, що навіть в Україні їх активно готували та ласували, у тому числі інтелігенція, у склад якої входив автор популярної української повісті "Intermezzo", письменник Михайло Коцюбинський.
Вам знадобиться:
- 600 г борошна
- 2 селянки води
- пів склянки молока
- півтори столової ложки цукру
- півтори чайної ложки дріжджів
- 50 г рослинної олії та олія для смаження
Спосіб приготування:
- У теплу воду додайте цукор, дріжджі та нагріте молоко. Ретельно розмішайте та залишіть у теплому місці на 15 хвилин.
- Додайте до опари попередньо просіяне борошно та замісіть тісто. Воно повинно мати дещо рідкувату консистенцію.
- Накрийте миску з тістом рушником та залиште у теплому місці на годину.
- Коли час плине, можете починати робити пончики. Зазвичай вони мають круглу форму з отвором усередині.
- Розігрійте велику кількість олії приблизно до 180 градусів та смажте у ній пончики. Готову страву посипте цукровою пудрою, просто цукром або улюбленим топінгом.
Нещодавно ми розповідали про рецепт кулішу від Івана Франка.
Джерело:
Армія FM
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні