Пампушки з маком: простий рецепт традиційної української страви
Смачні ароматні пампушки потішать усю вашу родину

Як приготувати пампушки з маком/Фото: pixabay
Українські пампушки із солодкою начинкою стануть відмінною альтернативою європейським пончикам. На приготування цього десерту не доведеться витрачати багато часу, а для інгредієнтів знадобляться звичні продукти, які знайдуться у кожного на кухні. Розповідаємо, як приготувати ароматні пампушки з маком для всієї родини.
Інгредієнти
- молоко - 500 мл
- яйця курячі - 2 шт.
- пресовані дріжджі - 40 г
- цукор - 150 г
- борошно пшеничне - 900 г
- олія соняшникова рафінована - 4 ст. л.
- ванілін - 5 г
- мак - 200 г
Спосіб приготування
- Молоко нагрійте до 40 градусів. У теплу рідину додайте 2 столові ложки цукру, 8-10 столових ложок борошна й дріжджі. Перемішайте все до однорідності і накрийте харчовою плівкою. Залиште у теплому місці на 30 хвилин.
- Після 30 хвилин додайте в опару яйця, олію, цукор, що залишився, ванілін і перемішайте все до однорідності. Додайте борошно і вимішайте м'яке тісто, на деякий час залиште відпочити.
- Для начинки перемеліть мак на кавомолці чи блендером і залийте його водою, щоб вона тільки покрила мак. Поставте суміш на повільний вогонь. Виваріть усю зайву воду і потім додайте 2 столові ложки цукру.
- На тісті сформуйте кружечки радіусом до 8-10 см. У центр кожного викладіть по 1-2 чайній ложці начинки і сформуйте круглий пончик. Готові пампухи викладіть на дошку і залиште ще на 20 хвилин, щоб вони піднялися.
- Нагрійте олію у каструлі чи сковороді з високими стінками й обсмажте пампушки до готовності.
Раніше ми писали, як приготувати м'ясні котлети за новим рецептом. Обирайте фарш зі свинини або яловичини.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні