ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пампушки з маком: простий рецепт традиційної української страви

Рецепти 13:01 - 11 лютого 2023

Смачні ароматні пампушки потішать усю вашу родину

Пампушки з маком: простий рецепт традиційної української страви

Як приготувати пампушки з маком/Фото: pixabay

Українські пампушки із солодкою начинкою стануть відмінною альтернативою європейським пончикам. На приготування цього десерту не доведеться витрачати багато часу, а для інгредієнтів знадобляться звичні продукти, які знайдуться у кожного на кухні. Розповідаємо, як приготувати ароматні пампушки з маком для всієї родини.

Інгредієнти

  • молоко - 500 мл
  • яйця курячі - 2 шт.
  • пресовані дріжджі - 40 г
  • цукор - 150 г
  • борошно пшеничне - 900 г
  • олія соняшникова рафінована - 4 ст. л.
  • ванілін - 5 г
  • мак - 200 г

Спосіб приготування

  1. Молоко нагрійте до 40 градусів. У теплу рідину додайте 2 столові ложки цукру, 8-10 столових ложок борошна й дріжджі. Перемішайте все до однорідності і накрийте харчовою плівкою. Залиште у теплому місці на 30 хвилин.
  2. Після 30 хвилин додайте в опару яйця, олію, цукор, що залишився, ванілін і перемішайте все до однорідності. Додайте борошно і вимішайте м'яке тісто, на деякий час залиште відпочити.
  3. Для начинки перемеліть мак на кавомолці чи блендером і залийте його водою, щоб вона тільки покрила мак. Поставте суміш на повільний вогонь. Виваріть усю зайву воду і потім додайте 2 столові ложки цукру.
  4. На тісті сформуйте кружечки радіусом до 8-10 см. У центр кожного викладіть по 1-2 чайній ложці начинки і сформуйте круглий пончик. Готові пампухи викладіть на дошку і залиште ще на 20 хвилин, щоб вони піднялися.
  5. Нагрійте олію у каструлі чи сковороді з високими стінками й обсмажте пампушки до готовності.

Раніше ми писали, як приготувати м'ясні котлети за новим рецептом. Обирайте фарш зі свинини або яловичини.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин