Робимо каррі своїми руками: рецепт легендарного індійського соусу
Справжні гурмани можуть приготувати його за годину

Рецепт соусу каррі/Фото: Getty images
Один із найпопулярніших індійських соусів каррі з'явився під час колонізації британцями Індії та є поєднанням двох культур. Зроблений він на основі приправи з однойменною назвою, яка здатна допомогти у боротьбі зі шкірними захворюваннями, псоріазом, грибком. Також вона прискорює обмін речовин та допомагає схуднути. У нашій статті ми розповімо, як приготувати цей соус просто і без зайвих зусиль.
Складові
- Помідори – 1-2 шт;
- Імбир – 50 г.;
- Перець чилі – 1/2 шт.;
- Цибуля - 1-2 шт.;
- Часник – 6 зуб.;
- Кардамон – 1/2 ч. л.;
- Куркума – 1/2 ч. л.;
- Гвоздика – 1/3 ч. л.;
- Кориця – 1/3 ч. л.;
- Зіра – 1/3 ч. л.;
- Коріандр – 1/3 ч. л.;
- Перець чилі мелений - 1/3 ч. л.;
- Цукор – 1 ч. л.
Як приготувати
На приготування соусу піде близько години.
- Почистіть цибулю і наріжте її невеликими шматочками.
- Покладіть її у невелику ємність, долийте трохи води та подрібніть масу блендером до утворення однорідного пюре.
- Розігрійте сковороду. Влийте туди олію. Як тільки вона нагрілося, висипте мелений кардамон, гвоздику та корицю.
- Через 4-5 хвилин у сковорідку покладіть цибульну масу. Ретельно перемішайте її та карамелізуйте кілька хвилин.
- До цибулі додайте пюре імбиру, часнику та перцю чилі. Все перемішайте та прогрійте близько 5 хвилин.
- У масу додайте інші потрібні спеції. Готуйте їх ще 1-2 хвилини.
- Влийте в сковороду пюре із помідорів. Додайте цукор і готуйте соус ще 15 хвилин.
- Через 20-25 хвилин заберіть масу і збийте блендером, а потім пропустіть через сито.
Раніше ми писали, як приготувати м'ясні котлети за новим рецептом. Обирайте фарш зі свинини або яловичини.
Джерело:
Обозреватель
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні