Оригінальний смак: рецепт борщу з яблуками по-закарпатськи
Пропонуємо незвичний рецепт традиційної української страви

Рецепт борщу з яблуками/Фото: pixabay
Існує безліч варіацій приготування борщу: з чорносливом, сосисками чи з грушею. Ми підготували для вас ще один незвичний рецепт цієї традиційної української страви. Пропонуємо приготувати борщ із яблуками по-закарпатськи.
Інгредієнти
- яловичина - 500 г
- квасоля - 1 склянка
- яблука - 1 шт.
- капуста білоголова - 200 г
- картопля - 4 шт.
- буряк - 1 шт.
- цибуля - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- часник - 10 г
- паста томатна - 50 г
- оцет 9% - 1 ч. л.
- лавровий лист - 3 шт.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
- смалець - 2 ч. л.
Спосіб приготування
- За 5 годин до початку приготування треба замочити квасолю. Одну склянку квасолі треба залити чотирма склянками окропу, накрити кришкою та залишити на столі.
- М’ясо покласти у велику каструлю та наповнити водою на 3/4. Довести до кипіння та постійно слідкувати за появою піни, щоб знімати її.
- У сусідній каструлі поставити на 30-40 хвилин варитися буряк.
- Поки м'ясо та буряк варяться, можна підготувати овочі (всі окремо): моркву натерти, капусту пошинкувати, яблуко та цибулю нарізати кубиками.
- Готовий буряк натерти на тертці.
- Смалець розтопити на сковороді (можна замінити на шматок свіжого сала), додати до нього цибулю, потім моркву і буряк. Обсмажити на середньому вогні, а коли овочі стануть м’якими — зменшити вогонь та додати томатну пасту.
- Наприкінці приготування засмажки додати яблука.
- Із бульйону дістати м’ясо, нарізати та вкинути назад. Картоплю нарізати великими кубиками та додати до каструлі.
- За 7-10 хвилин додати капусту та квасолю.
- Коли картопля дійде до готовності, додати засмажку.
- Вимкнути вогонь та додати подрібнений часник. Дати настоятися 10-15 хвилин.
Раніше ми писали рецепт пісного борщу з грибами. Ця корисна страва підійде тим, хто дотримується Великого посту або вегетаріанської дієти.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні