ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Оригінальний смак: рецепт борщу з яблуками по-закарпатськи

Рецепти 15:30 - 04 березня 2023

Пропонуємо незвичний рецепт традиційної української страви

Оригінальний смак: рецепт борщу з яблуками по-закарпатськи

Рецепт борщу з яблуками/Фото: pixabay

Існує безліч варіацій приготування борщу: з чорносливом, сосисками чи з грушею. Ми підготували для вас ще один незвичний рецепт цієї традиційної української страви. Пропонуємо приготувати борщ із яблуками по-закарпатськи.

Інгредієнти

  • яловичина - 500 г
  • квасоля - 1 склянка
  • яблука - 1 шт.
  • капуста білоголова - 200 г
  • картопля - 4 шт.
  • буряк - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • часник - 10 г
  • паста томатна - 50 г
  • оцет 9% - 1 ч. л.
  • лавровий лист - 3 шт.
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • смалець - 2 ч. л.

Спосіб приготування

  1. За 5 годин до початку приготування треба замочити квасолю. Одну склянку квасолі треба залити чотирма склянками окропу, накрити кришкою та залишити на столі.
  2. М’ясо покласти у велику каструлю та наповнити водою на 3/4. Довести до кипіння та постійно слідкувати за появою піни, щоб знімати її.
  3. У сусідній каструлі поставити на 30-40 хвилин варитися буряк.
  4. Поки м'ясо та буряк варяться, можна підготувати овочі (всі окремо): моркву натерти, капусту пошинкувати, яблуко та цибулю нарізати кубиками.
  5. Готовий буряк натерти на тертці.
  6. Смалець розтопити на сковороді (можна замінити на шматок свіжого сала), додати до нього цибулю, потім моркву і буряк. Обсмажити на середньому вогні, а коли овочі стануть м’якими — зменшити вогонь та додати томатну пасту.
  7. Наприкінці приготування засмажки додати яблука.
  8. Із бульйону дістати м’ясо, нарізати та вкинути назад. Картоплю нарізати великими кубиками та додати до каструлі.
  9. За 7-10 хвилин додати капусту та квасолю.
  10. Коли картопля дійде до готовності, додати засмажку.
  11. Вимкнути вогонь та додати подрібнений часник. Дати настоятися 10-15 хвилин.

Раніше ми писали рецепт пісного борщу з грибами. Ця корисна страва підійде тим, хто дотримується Великого посту або вегетаріанської дієти.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин