ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Не завадять посту: рецепт пісних голубців з грибами

Рецепти 10:58 - 03 березня 2023

Від улюбленої страви можна не відмовлятися навіть під час Великого посту

Не завадять посту: рецепт пісних голубців з грибами

Рецепт пісних голубців / Фото: Pixabay

Голубці зазвичай готуються з м'ясом, тому від них під час Великого посту, який триватиме до 15 квітня, доводиться відмовлятися. Проте якщо це ваша улюблена страва, є спосіб поласувати нею навіть під час обмежень раціону. Ділимося рецептом пісних голубців з грибами.

Вам знадобиться:

  • капуста
  • 150 г рису
  • 350 г печериць
  • морквина
  • цибулина
  • рослинна олія
  • томатний соус
  • сіль, цукор та перець на смак

Спосіб приготування:

  1. Воду доведіть до кипіння та відваріть до готовності. Молодій вистачає 2 хвилин, натомість стару треба варити від 7 до 10 хвилин.
  2. Листя відділіть. Якщо залишаються прожилки, відбийте їх молотком.
  3. Гриби подрібніть та обсмажте. Наріжте цибулю та моркву й обсмажте окремо одну від одної.
  4. Відваріть рис до напівготовності.
  5. Змішайте усі інгредієнти, крім капусти, разом. Додайте сіль з перцем і перемішайте.
  6. У капустяний лист викладіть столову ложку начинки. Зверніть голубці.
  7. Доведіть до кипіння томатний соус. Додайте цукор, сіль та перець. Щільно складіть у каструлю голубці та залийте соусом. Якщо він не покриває їх зверху, додайте воду, яка залишилася після відвару капусти.
  8. Дочекайтеся, поки закипить та готуйте ще 40 хвилин на слабкому вогні під кришкою.

Нещодавно ми ділилися рецептом пісного борщу.

Джерело: Today.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин