Не завадять посту: рецепт пісних голубців з грибами
Від улюбленої страви можна не відмовлятися навіть під час Великого посту

Рецепт пісних голубців / Фото: Pixabay
Голубці зазвичай готуються з м'ясом, тому від них під час Великого посту, який триватиме до 15 квітня, доводиться відмовлятися. Проте якщо це ваша улюблена страва, є спосіб поласувати нею навіть під час обмежень раціону. Ділимося рецептом пісних голубців з грибами.
Вам знадобиться:
- капуста
- 150 г рису
- 350 г печериць
- морквина
- цибулина
- рослинна олія
- томатний соус
- сіль, цукор та перець на смак
Спосіб приготування:
- Воду доведіть до кипіння та відваріть до готовності. Молодій вистачає 2 хвилин, натомість стару треба варити від 7 до 10 хвилин.
- Листя відділіть. Якщо залишаються прожилки, відбийте їх молотком.
- Гриби подрібніть та обсмажте. Наріжте цибулю та моркву й обсмажте окремо одну від одної.
- Відваріть рис до напівготовності.
- Змішайте усі інгредієнти, крім капусти, разом. Додайте сіль з перцем і перемішайте.
- У капустяний лист викладіть столову ложку начинки. Зверніть голубці.
- Доведіть до кипіння томатний соус. Додайте цукор, сіль та перець. Щільно складіть у каструлю голубці та залийте соусом. Якщо він не покриває їх зверху, додайте воду, яка залишилася після відвару капусти.
- Дочекайтеся, поки закипить та готуйте ще 40 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Нещодавно ми ділилися рецептом пісного борщу.
Джерело:
Today.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні