Корисна та пісна страва: рецепт салату з картоплею
Особливість цього салату в тому, що він містить величезну кількість вітамінів і мінералів, що у весняний час буде дуже доречним

Покроковий рецепт картопляного салату на Великий піст 2023 / Фото: timolina/Freepik
Страви на Великий піст мають бути дієтичними та легкими. Це час, коли люди утримуються від вживання насиченої та жирної їжі перед Великоднем. Замість важкої їжі пропонуємо вам спробувати унікальний рецепт салату з картоплею та брюссельською капустою.
Деталі
Ціни на продукти в Україні різко пішли вгору, а низка експертів прогнозують подальше багаторазове зростання їхньої вартості. Але всі складові з цього рецепта поки що доступні кожному і не вдарять боляче по гаманцю. За бажанням, деякі з них можете замінити. Наприклад, замість м'яти в картопляний салат чудово впишеться листя шпинату.
Інгредієнти картопляного салату
- Картопля — 100 г;
- Брюссельська капуста — 100 г;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Паприка — ¼ ч.л;
- Сік лимона — ⅓ плоду;
- М'ята - кілька листочків;
- Сіль, перець мелений, діжонська гірчиця — за смаком;

Рецепт салату з картоплею
- Промийте картоплю, відваріть і запечіть у духовці до золотистості, після чого наріжте у формі кубиків.
- Для заправки змішайте сіль, лимонний сік, паприку і гірчицю. У вас має вийти однорідна консистенція. Якщо на кухні знайдеться кленовий сироп або мед, то додайте трохи одного або іншого.
- Цибулю наріжте тоненькими кільцями, а м'яту чи шпинат промийте і додайте як є.
- Свіжу брюссельську капусту відваріть протягом 5 хвилин у злегка підсоленій воді. На заморожену знадобиться приблизно 10 хвилин. Після цього розріжте її навпіл.
- Змішайте всі інгредієнти та додайте заправку. Приємного апетиту!
Як бачите, рецепт картопляного салату дуже простий і не вимагає великих витрат часу. Такі страви на пісний стіл можна вживати навіть у звичайні дні, адже в них міститься велика кількість поживних речовин.
Наприклад, вітамін C у картоплі необхідний для підтримання імунної системи та наповнює організм антиоксидантами, що важливо для здоров'я шкіри та судин. Вітамін групи B6, своєю чергою, бере участь у виробництві гемоглобіну і позитивно впливає на нервову систему. А фолієва кислота у складі цього традиційного для української кухні овоча береже серце і покращує роботу мозку.
Урізноманітнити пісний стіл допоможе унікальна страва, яка захопила Інтернет. Ви здивуєтеся, але цей легкий салат складається всього з одного інгредієнта.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!