М’ясо, запечене з чорносливом, яке будуть просити усі ваші гості
Прокачайте свої кулінарні здібності до максимуму

М’ясо, запечене з чорносливом, яке будуть просити усі ваші гості/Фото: uapress
Свинина чудово смакує з сухофруктами. Вона стає ароматному, а її смак підкреслюється. Ця страва добре підходить в якості святкової, але насправді її можна готувати одразу, як тільки захочеться.
Що треба:
- 1 кг свинини (ошийок)
- 200 г чорносливу без кісточок
- 6 зубків часнику
- 150 г майонезу
- 3 ст. ложки гірчиці
- 0,5 ст. ложки паприки
- 0,5 ст. ложки меленого духмяного перцю
- чорний мелений перець на смак
- сіль на смак
Приготування:
Чорнослив помийте і залийте гарячою водою на пів години. Часник пропустіть через часничницю. Додайте чорний і духмяний перці, сіль і перемішайте. Частину чорносливу залиште цілою, іншу частину подрібніть або поріжте тонкими часточками.
У м’ясі зробіть надрізи, змастіть всередині і ззовні подрібненим часником і нафаршируйте чорносливом. М’ясо спочатку має просочитися часником. Змішайте майонез із гірчицею та паприкою.
Покладіть м’ясо на фольгу та обмажте всередині і ззовні гірчично-майонезною сумішшю. Зверху на м’ясо викладіть чорнослив, ретельно заверніть у кілька шарів фольги та залиште на 5-6 годин (або на ніч), щоб свинина з чорносливом добре промаринувалася і просочилася прянощами.
Викладіть м’ясо на деко і випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці протягом години. У процесі випікання духовку не відкривайте. Потім дістаньте свинину, розкрийте фольгу і випікайте ще 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Раніше ми писали, як приготувати ідеальний лимонад.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!