ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

М’ясо, запечене з чорносливом, яке будуть просити усі ваші гості

Рецепти 18:19 - 01 квітня 2025

Прокачайте свої кулінарні здібності до максимуму

М’ясо, запечене з чорносливом, яке будуть просити усі ваші гості

М’ясо, запечене з чорносливом, яке будуть просити усі ваші гості/Фото: uapress

Свинина чудово смакує з сухофруктами. Вона стає ароматному, а її смак підкреслюється. Ця страва добре підходить в якості святкової, але насправді її можна готувати одразу, як тільки захочеться.

Що треба:

  • 1 кг свинини (ошийок)
  • 200 г чорносливу без кісточок
  • 6 зубків часнику
  • 150 г майонезу
  • 3 ст. ложки гірчиці
  • 0,5 ст. ложки паприки
  • 0,5 ст. ложки меленого духмяного перцю
  • чорний мелений перець на смак
  • сіль на смак

Приготування:

Чорнослив помийте і залийте гарячою водою на пів години. Часник пропустіть через часничницю. Додайте чорний і духмяний перці, сіль і перемішайте. Частину чорносливу залиште цілою, іншу частину подрібніть або поріжте тонкими часточками.

У м’ясі зробіть надрізи, змастіть всередині і ззовні подрібненим часником і нафаршируйте чорносливом. М’ясо спочатку має просочитися часником. Змішайте майонез із гірчицею та паприкою.

Покладіть м’ясо на фольгу та обмажте всередині і ззовні гірчично-майонезною сумішшю. Зверху на м’ясо викладіть чорнослив, ретельно заверніть у кілька шарів фольги та залиште на 5-6 годин (або на ніч), щоб свинина з чорносливом добре промаринувалася і просочилася прянощами.

Викладіть м’ясо на деко і випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці протягом години. У процесі випікання духовку не відкривайте. Потім дістаньте свинину, розкрийте фольгу і випікайте ще 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Раніше ми писали, як приготувати ідеальний лимонад.

Джерело: uapress

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин