ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

ТЕРТИЙ ПИРІГ: Ніжний, солодкий з кислинкою варення зі смородини

Рецепти 16:48 - 11 квітня 2025

Покроковий рецепт приготування ТЕРТИЙ ПИРІГ

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін

ТЕРТИЙ ПИРІГ. Ніжний, солодкий з кислинкою варення зі смородини. То для мене найкраще поєднання.

Що треба:

  • борошно - 420-430 г;
  • розпушувач - 10 г;
  • яйця - 2 шт;
  • масло - 200 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • цукор - 70 г;
  • сіль - дрібка.
  • густе варення - 500-600 г;

Приготування:

Масло кімнатної температури розтираємо з цукром. Додаємо яйця, сіль і ванільний цукор, перемішуємо. До борошна додати розпушувач, перемішати і додати до масляно-яєчної маси. Замісити тісто. Розділити на 2 нерівні частини, завернути в харчову плівку, більшу покласти в холодильник а меншу в морозилку на 1 годину.

Дістаємо, більшу розкачуємо на пергаменті накривши пергаментом (показала у відео). Перекладаємо на бляху. Поверх викладаємо варення, а зверху тремо на грубу тертку тісто з морозилки. Ставимо випікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів до гарного румʼянцю, 25-30 хвилин.

Як схолоне посипаємо цукровою пудрою.

ГРУЗИНСЬКА ПАСКА: Волога і довго залишається мʼякою.

Джерело: cook_julija_simonchuk

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин