ТЕРТИЙ ПИРІГ: Ніжний, солодкий з кислинкою варення зі смородини
Покроковий рецепт приготування ТЕРТИЙ ПИРІГ

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін
ТЕРТИЙ ПИРІГ. Ніжний, солодкий з кислинкою варення зі смородини. То для мене найкраще поєднання.
Що треба:
- борошно - 420-430 г;
- розпушувач - 10 г;
- яйця - 2 шт;
- масло - 200 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- цукор - 70 г;
- сіль - дрібка.
- густе варення - 500-600 г;
Приготування:
Масло кімнатної температури розтираємо з цукром. Додаємо яйця, сіль і ванільний цукор, перемішуємо. До борошна додати розпушувач, перемішати і додати до масляно-яєчної маси. Замісити тісто. Розділити на 2 нерівні частини, завернути в харчову плівку, більшу покласти в холодильник а меншу в морозилку на 1 годину.
Дістаємо, більшу розкачуємо на пергаменті накривши пергаментом (показала у відео). Перекладаємо на бляху. Поверх викладаємо варення, а зверху тремо на грубу тертку тісто з морозилки. Ставимо випікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів до гарного румʼянцю, 25-30 хвилин.
Як схолоне посипаємо цукровою пудрою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!