Ароматна великодня випічка: як приготувати пишну паску на сироватці
Пропонуємо простий рецепт святкової випічки на Великдень

Рецепт ароматної паски на сироватці/Фото: pexels
Існує безліч варіантів традиційної випічки на Великдень. Паску можна приготувати і без дріжджів, і по-італійськи. Ми ж поділимося рецептом випічки на сироватці.
Інгредієнти
- яйця (жовток) — 5 шт.
- дріжджі сухі — 11 г
- цукор — 150 г
- масло вершкове — 150 г
- сироватка — 250 г
- борошно — 600 г
- родзинки — 70 г
Спосіб приготування
- Вам знадобляться тільки жовтки, тому відокремте їх від білків і збийте. Додайте в жовтки дріжджі, теплу сироватку перемішайте і залиште на 15 хвилин в теплому місці.
- Додайте в дріжджі з жовтками розтоплене вершкове масло, цукор і добре перемішайте.
- Частинами додайте в яєчну суміш просіяне через сито борошно і ретельно перемішайте. Коли тісто стало тугим, перекладіть його на стіл і вимішуйте руками.
- Паралельно заготуйте сухофрукти. Для цього залийте їх гарячою водою на кілька хвилин.
- Коли тісто вимісили, розподіліть трохи на столі, а на верх насипте підготовлені сухофрукти, попередньо відкинувши їх на друшляк, і вмішайте в тісто.
- Зробіть з отриманого тіста кулю і покладіть її у глибоку миску. Накрийте харчовою плівкою і рушником. Поставте підходити на 1-1,5 години в тепле місце. Це може бути вимкнена духовка, яку ви трошки попередньо прогріли.
- Коли тісто підійшло, розділіть його на кількість форм, які повинні бути заповнені на 1/3.
- Накрийте тісто в формах харчовою плівкою і залиште підходити на 30-40 хвилин.
- Випікайте паски за температури 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.
Раніше ми писали рецепт паски з апельсином та шафраном. Здивуйте сімейне коло незвичною, але дуже смачною випічкою.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні