Ніжна та горіхова: рецепт паски з мигдалем
Рецепт, який ідеально пасуватиме великодньому столу

Рецепт мигдальної паски / Фото: Pixabay
Цей рецепт паски приємно здивує навіть тих, хто є прихильником традиційного великоднього десерту. Водночас він є універсальним, тому ідеально доповнить інші святкові страви та порадує ніжним горіховим смаком.
Вам знадобиться:
- кілограм кисломолочного сиру
- 2 яйця
- 70 г вершкового масла
- пів кілограма сметани
- 200 г мигдалю
- 150 г цукру
- 20 г ванільного цукру
Спосіб приготування:
- Сир ретельно перетріть крізь сито. Перекладіть в окрему миску.
- Вбийте спочатку одне яйце, перемішайте. Після вбийте друге, знову перемішайте. Після додайте до сиру розм'якшене вершкове масло, цукор звичайний та ванільний.
- Збивайте масу міксером, поки вона не стане однорідною та пишною.
- Мигдаль залийте гарячою водою на годину, після чого очистьте від шкірки. Підсмажте їх на сухій пательні протягом 8 хвилин, постійно перемішуючи. Подрібніть за допомогою блендера.
- Додайте до сирної маси горіхи та перемішайте. Викладіть готове тісто до спеціальної форми, яку попередньо застеліть подвійним шаром марлі. Форму покладіть в окрему миску, загорніть краї марлі всередину. Зверху покладіть гніт, через який стікатиме сироватка. Залиште паску в холодильника на добу.
Нещодавно ми ділилися рецептом заварної паски.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні