ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт мармурових крашанок: стануть окрасою великоднього столу

Рецепти 09:00 - 09 квітня 2023

Знайомі та друзі благатимуть вас поділитися цим рецептом великодніх яєць

Покроковий рецепт мармурових крашанок / Фото: youtube/@nashi.besahy

Покроковий рецепт мармурових крашанок / Фото: youtube/@nashi.besahy

Якщо ви хочете урізноманітнити великодній стіл і приготувати страву, яку точно ніхто не забуде, рекомендуємо взяти на озброєння рецепт мармурових крашанок.

Деталі

Щоб покрити яйця дивовижним відтінком з мармуровою текстурою, вам знадобиться звичайнісінька цибулина. Це натуральний барвник, з якими приготувати крашанки можна швидко і в натуральний спосіб.

Інгредієнти для мармурових крашанок

  • Цибулеве лушпиння — від 10 цибулин;
  • Яйце біле — 10 шт;
  • Оцет — 1 ст.л;
  • Папір білий;

Рецепт мармурових крашанок

  1. Складіть лушпиння в зручну глибоку каструлю і залийте водою так, щоб її вистачило для варіння яєць. Доведіть до кипіння і варіть ще хвилин 10, щоб воно віддало у воду природний барвник для крашанок. Після цього зніміть з плити і залиште на ніч для насичення води кольором.
  2. Видаліть із каструлі лушпиння за допомогою шумівки.
  3. Візьміть сухе лушпиння і розріжте його на хаотичні фігурки. Різати потрібно не дуже широко. Далі наріжте кілька паперових ліній, бажано, щоб вони були різної довжини, а потім наріжте їх кубиками в посудину з лушпинням.
  4. Кожне яйце занурте у воду й обваляйте в підготовленій суміші з цибулевого лушпиння та паперу. Після цього яйця потрібно добре обгорнути капроновими шкарпетками, щоб "панірування" добре прилипло. В одну шкарпетку можна покласти відразу два яйця. На кінцях з обох боків зав'яжіть вузли, щоб матерія щільно прилягала до яєць.
  5. Розведіть у цибулевій фарбі столову ложку оцту і покладіть зав'язані яйця в каструлю. Варіть до готовності на свій розсуд. Достатньо буде і 10 хвилин.
  6. Коли яйця приготуються, дістаньте їх зі шкарпеток і протріть паперовою серветкою, щоб прибрати залишки паперу та лушпиння.
  7. Дайте їм трохи охолонути і натріть рослинною олією для додання блиску.

Рецепт крашанок — далеко не єдине, чим можна здивувати гостей на Великдень. Раніше ми публікували рецепт панеттоне на дріжджах, який за смаком ще кращий за традиційну паску.

Джерело: YouTube

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин