Рецепт мармурових крашанок: стануть окрасою великоднього столу
Знайомі та друзі благатимуть вас поділитися цим рецептом великодніх яєць

Покроковий рецепт мармурових крашанок / Фото: youtube/@nashi.besahy
Якщо ви хочете урізноманітнити великодній стіл і приготувати страву, яку точно ніхто не забуде, рекомендуємо взяти на озброєння рецепт мармурових крашанок.
Деталі
Щоб покрити яйця дивовижним відтінком з мармуровою текстурою, вам знадобиться звичайнісінька цибулина. Це натуральний барвник, з якими приготувати крашанки можна швидко і в натуральний спосіб.
Інгредієнти для мармурових крашанок
- Цибулеве лушпиння — від 10 цибулин;
- Яйце біле — 10 шт;
- Оцет — 1 ст.л;
- Папір білий;
Рецепт мармурових крашанок
- Складіть лушпиння в зручну глибоку каструлю і залийте водою так, щоб її вистачило для варіння яєць. Доведіть до кипіння і варіть ще хвилин 10, щоб воно віддало у воду природний барвник для крашанок. Після цього зніміть з плити і залиште на ніч для насичення води кольором.
- Видаліть із каструлі лушпиння за допомогою шумівки.
- Візьміть сухе лушпиння і розріжте його на хаотичні фігурки. Різати потрібно не дуже широко. Далі наріжте кілька паперових ліній, бажано, щоб вони були різної довжини, а потім наріжте їх кубиками в посудину з лушпинням.
- Кожне яйце занурте у воду й обваляйте в підготовленій суміші з цибулевого лушпиння та паперу. Після цього яйця потрібно добре обгорнути капроновими шкарпетками, щоб "панірування" добре прилипло. В одну шкарпетку можна покласти відразу два яйця. На кінцях з обох боків зав'яжіть вузли, щоб матерія щільно прилягала до яєць.
- Розведіть у цибулевій фарбі столову ложку оцту і покладіть зав'язані яйця в каструлю. Варіть до готовності на свій розсуд. Достатньо буде і 10 хвилин.
- Коли яйця приготуються, дістаньте їх зі шкарпеток і протріть паперовою серветкою, щоб прибрати залишки паперу та лушпиння.
- Дайте їм трохи охолонути і натріть рослинною олією для додання блиску.
Рецепт крашанок — далеко не єдине, чим можна здивувати гостей на Великдень. Раніше ми публікували рецепт панеттоне на дріжджах, який за смаком ще кращий за традиційну паску.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!