ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Довго не черствітиме: рецепт вологої паски

Рецепти 21:55 - 06 квітня 2023

М'яке та повітряне тісто довго залишатиметься свіжим

Довго не черствітиме: рецепт вологої паски

Рецепт вологої паски, яка довго не черствіє / Фото: Pixabay

Паска – великодній десерт, який багато людей полюбляло б вживати і без святкового приводу. Паска має смачне, не занадто солодке тісто, тож зазвичай припадає до смаку різним поціновувачам солодощів. Проте часто воно досить швидко черствіє. Щоб не стикатися з цією неприємною проблемою, та ще довго після свята ласувати смачними пасочками, ділимося рецептом вологого десерту, який довго не черствітиме.

Вам знадобиться:

  • пів літра молока
  • пів літра сметани
  • 400 г вершкового масла
  • 100 г дріжджів
  • кілограм цукру
  • 10 яєць
  • півтори склянки родзинок
  • 2,5 кілограми борошна
  • пакетик ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. У теплому молоці розчиніть дріжджі. Додайте дві столові ложки цукру та трохи борошна. Почекайте двадцять хвилин.
  2. Збийте яєчні жовтки окремо від білків разом з цукром. Потім додайте сметану, розм'якшене вершкове масло, попередньо окремо збиті яєчні білки, борошно, ванільний цукор та родзинки.
  3. Ретельно вимісіть тісто, поки воно не перестане прилипати до рук.
  4. Перекладіть тісто в окрему велику миску та дайте постояти. Двічі обминайте його кожні дві години.
  5. Потім розкладіть тісто по формах. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.

Нещодавно ми ділилися рецептом сирної паски з мигдалем.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин