Довго не черствітиме: рецепт вологої паски
М'яке та повітряне тісто довго залишатиметься свіжим

Рецепт вологої паски, яка довго не черствіє / Фото: Pixabay
Паска – великодній десерт, який багато людей полюбляло б вживати і без святкового приводу. Паска має смачне, не занадто солодке тісто, тож зазвичай припадає до смаку різним поціновувачам солодощів. Проте часто воно досить швидко черствіє. Щоб не стикатися з цією неприємною проблемою, та ще довго після свята ласувати смачними пасочками, ділимося рецептом вологого десерту, який довго не черствітиме.
Вам знадобиться:
- пів літра молока
- пів літра сметани
- 400 г вершкового масла
- 100 г дріжджів
- кілограм цукру
- 10 яєць
- півтори склянки родзинок
- 2,5 кілограми борошна
- пакетик ванільного цукру
Спосіб приготування:
- У теплому молоці розчиніть дріжджі. Додайте дві столові ложки цукру та трохи борошна. Почекайте двадцять хвилин.
- Збийте яєчні жовтки окремо від білків разом з цукром. Потім додайте сметану, розм'якшене вершкове масло, попередньо окремо збиті яєчні білки, борошно, ванільний цукор та родзинки.
- Ретельно вимісіть тісто, поки воно не перестане прилипати до рук.
- Перекладіть тісто в окрему велику миску та дайте постояти. Двічі обминайте його кожні дві години.
- Потім розкладіть тісто по формах. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
Нещодавно ми ділилися рецептом сирної паски з мигдалем.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні