ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Великдень 2023: рецепт польської бабки з маскарпоне

Рецепти 16:30 - 08 квітня 2023

Пропонуємо приготувати у себе на кухні незвичну страву на Великдень

Великдень 2023: рецепт польської бабки з маскарпоне

Рецепт польської бабки з маскарпоне/Фото: pexels

Вологий, кремовий та ароматний великодній пиріг готується насправді доволі легко і швидко. Ми розповімо, що для цього знадобиться та яких правил варто дотримуватися, щоб бабка вийшла пухкою.

Інгредієнти

Для бабки

  • яйця курячі - 4 шт.
  • цукор - 180 г
  • сир маскарпоне - 180 г
  • масло вершкове - 125 г
  • лимон - 1 шт.
  • борошно пшеничне - 300 г
  • розпушувач - 2 ч. л.
  • сіль - 1 г

Для помадки

  • чорний шоколад 70-75% - 100 г
  • вершки 30% - 40 г
  • мигдалеві пластівці - за смаком

Спосіб приготування

  1. Для змащення форми вершкове масло розтопіть, додайте оливкову олію і борошно. Ретельно перемішайте.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте борошно з розпушувачем, а вершкове масло розтопіть і дайте охолонути.
  3. Збийте яйця з цукром до пишної маси. Додайте сир маскарпоне, натерту цедру одного лимона і вичавлений з нього сік, розтоплене масло, дрібку солі. Відразу ретельно перемішайте.
  4. Додайте до маси просіяне борошно з розпушувачем і перемішайте до однорідності.
  5. Переведіть тісто у форму діаметром приблизно 22 см, розрівняйте лопаткою. Випікайте пиріг приблизно 40-45 хвилин. Готовність бабки можна перевірити за допомогою зубочистки.
  6. Дістаньте пиріг із форми після охолодження. Приготуйте помадку і полийте нею десерт.

Раніше ми писали рецепт пісного кексу. Інгредієнти для нього можна знайти на будь-якій кухні.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин