Великдень 2023: рецепт польської бабки з маскарпоне
Пропонуємо приготувати у себе на кухні незвичну страву на Великдень

Рецепт польської бабки з маскарпоне/Фото: pexels
Вологий, кремовий та ароматний великодній пиріг готується насправді доволі легко і швидко. Ми розповімо, що для цього знадобиться та яких правил варто дотримуватися, щоб бабка вийшла пухкою.
Інгредієнти
Для бабки
- яйця курячі - 4 шт.
- цукор - 180 г
- сир маскарпоне - 180 г
- масло вершкове - 125 г
- лимон - 1 шт.
- борошно пшеничне - 300 г
- розпушувач - 2 ч. л.
- сіль - 1 г
Для помадки
- чорний шоколад 70-75% - 100 г
- вершки 30% - 40 г
- мигдалеві пластівці - за смаком
Спосіб приготування
- Для змащення форми вершкове масло розтопіть, додайте оливкову олію і борошно. Ретельно перемішайте.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте борошно з розпушувачем, а вершкове масло розтопіть і дайте охолонути.
- Збийте яйця з цукром до пишної маси. Додайте сир маскарпоне, натерту цедру одного лимона і вичавлений з нього сік, розтоплене масло, дрібку солі. Відразу ретельно перемішайте.
- Додайте до маси просіяне борошно з розпушувачем і перемішайте до однорідності.
- Переведіть тісто у форму діаметром приблизно 22 см, розрівняйте лопаткою. Випікайте пиріг приблизно 40-45 хвилин. Готовність бабки можна перевірити за допомогою зубочистки.
- Дістаньте пиріг із форми після охолодження. Приготуйте помадку і полийте нею десерт.
Раніше ми писали рецепт пісного кексу. Інгредієнти для нього можна знайти на будь-якій кухні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні