Смачна і корисна: найкращий рецепт паски від нутриціологині
Фахівчиня розповіла, як правильно приготувати традиційну для великоднього столу випічку

Рецепт корисної паски від нутриціологині / Фото: Natali Yakovleva/Pexels
Рецепти на Великдень 2023 часто містять велику кількість жирів і вуглеводів, адже Великий піст у цей святковий день закінчується. Але нутриціологиня Анастасія Голобородько застерегла від нерозумного вживання важкої їжі після тривалого стриманості та опублікувала найкращий рецепт паски, яка точно не зашкодить здоров'ю.
Деталі
Вона особисто перевірила його і дала гарантію якості. Випічка вийде більш корисною і не вдарить по шлунку. Зверніть увагу, що всі складові попередньо потрібно потримати при кімнатній температурі.
Інгредієнти для паски
Опара:
- Борошно пшеничне - 150 г;
- Молоко 3,2% - 250 мл;
- Дріжджі сухі - 20 г;
- Цукор тростинний - 1 ст.л.
Тісто:
- Борошно пшеничне - 400 г;
- Яйце - 3 шт;
- Цукор тростинний - 180 г;
- Масло вершкове - 180 г;
- Цедра апельсина - за смаком;
- Сухофрукти - 200 г;
- Ванілін - 1/4 ч.л.
Найкращий рецепт паски
- Розведіть швидкі сухі дріжджі в молоці з цукром і 150 г борошна. Залиште на 60 хвилин під рушником, щоб опара піднялася.
- Відокремте в одного яйця білок від жовтка. Він знадобиться в процесі змащування.
- Цедру апельсина натріть на дрібній тертці та змішайте з опарою. Додайте цукор, м'яке вершкове масло, решту яєць і ванілін. Перемішайте до однорідності.
- Змішайте борошно і сіль, а далі викладіть його у формі гірки на стіл і зробіть у центральній частині заглиблення. У нього акуратно вливайте опару і вимішуйте тісто протягом 10 хвилин.
- Порційно підмішуйте сухофрукти, а потім формуйте кульку, яку покладіть у глибоку миску і накрийте плівкою або рушником. Дайте тісту постояти 1-1,5 год.
- Змастіть форму для випічки і дуже акуратно помістіть у неї тісто. Накрийте і знову відставте ще на 1 годину.
- Збийте білок з 1 столовою ложкою води і змастіть пасочку. Випікати потрібно в духовці за 180 градусів близько 1 години.
Найкращий рецепт паски від нутриціолога може скласти конкуренцію ще одному рішенню. Раніше ми розповідали, як приготувати вологу паску, яка довго не черствіє.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!