ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Родина буде у захваті: неймовірно ніжна сирна паска від шеф-кухаря Алекса Якутова

Рецепти 22:15 - 07 квітня 2023

Відомий шеф поділився секретами приготування великодньої страви

Родина буде у захваті: неймовірно ніжна сирна паска від шеф-кухаря Алекса Якутова

Рецепт сирної паски від Алекса Якутова/Колаж МЕТА/alex_yakutov/zefirina_home/Instagram

Відомий шеф-кухар, ресторатор і ведучий кулінарного шоу "Пекельна кухня" Алекс Якутов поділився своїм рецептом надзвичайно ніжної сирної паски, яка стане окрасою вашого великоднього стола. Склад не містить чудернацьких компонентів, але є деякі хитрощі, якими поділився Якутов, щоб сирна паска була насиченою, тримала форму та не мала грудочок.

Деталі

Якутов порадив використовувати для сирної паски саме жирний сир, з насиченим смаком. Його обов’язково необхідно двічі протерти через сито. Заварний крем, який входить до складу паски, не має доходити до кипіння, а цукати до неї варто обирати якісні, найкраще смакують апельсинові.

Інгредієнти

  • Сир кисломолочний - 300 г;
  • Цукор - 70 г;
  • Вершки 33% - 155 мл;
  • Вершкове масло - 100 г;
  • Цукати - 170 г;
  • Лимон
  • Яце куряче (жовток) - 4 шт.

Спосіб приготування:

  1. Для заварного крему змішайте 40 грамів цукру, вершки та жовтки. Поставте сотейник з сумішшю на маленький вогонь і постійно помішуйте його силіконовою лопаткою, доки крем не почне густіти. Коли з’явиться пара, перемішайте масу та зніміть з вогню. Потім ще раз перемішайте й дайте охолонути.
  2. До крему додайте цедру лимона, для цього дрібно її натріть і ретельно перемішайте крем.
  3. Перетріть кисломолочний сир через сито двічі. Покладіть його в середню миску. Вилийте остуджений крем у сир і перемішайте.
  4. Окремо змішайте вінчиком розм’якшене вершкове масло з цукром, який залишився. Маса має стати м’якою, як крем. Додайте його до решти суміші.
  5. Додайте до маси цукати.
  6. Спеціальну форму для маленької паски застеліть харчовою плівкою, потім викладіть масу в форму та постукайте, щоб вона добре по ній розійшлася.
  7. Обмотайте харчовою плівкою паску разом з формою. І поставте в морозилку щонайменше на ніч.

Нещодавно ми писали рецепт паски від нутриціологині, така святкова випічка точно не зашкодить здоров'ю.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин