ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Паска "Козацька" за старовинним рецептом: у чому особливість цієї випічки

Рецепти 16:57 - 11 квітня 2023

Готуємо великодню випічку за старовинним бабусиним рецептом

Паска "Козацька" за старовинним рецептом: у чому особливість цієї випічки

Рецепт паски "Козацької"/Фото: pixabay

Якщо вам набридла традиційна святкова випічка на Великдень, пропонуємо рецепт паски "Козацької", яку готували колись наші бабусі. Чи має вона стосунок до українських козаків, чи ні — важко визначити. Цілком імовірно, що назва цієї паски пов'язана із використанням смальцю і горілки.

Інгредієнти

  • борошно пшеничне - 1 кг
  • вершки - 500 мл
  • дріжджі свіжі - 100 г
  • молоко - 200 мл
  • жовтки курячі - 5 шт.
  • смалець - 250 г
  • цукор - 250 г
  • горілка - 40 мл
  • сіль - 10 г

Спосіб приготування

  1. У половину борошна додайте вершки і вимішайте. Дайте масі трохи відпочити.
  2. У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте розтерті жовтки і перемішайте. Залиште суміш на 20 хвилин.
  3. Змішайте отриману масу, дріжджову суміш, решту борошна і сіль. Місіть не менше 30 хвилин. Додайте смалець, цукор, горілку і ретельно вимішайте тісто, поки не з’являться пухирці. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб тісто збільшилося удвічі.
  4. Підготовлені форми заповніть тістом на половину. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці 50-60 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати глазур для пасок. Знадобиться лише желатин, вода і трохи цукру.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин