Паска "Козацька" за старовинним рецептом: у чому особливість цієї випічки
Готуємо великодню випічку за старовинним бабусиним рецептом

Рецепт паски "Козацької"/Фото: pixabay
Якщо вам набридла традиційна святкова випічка на Великдень, пропонуємо рецепт паски "Козацької", яку готували колись наші бабусі. Чи має вона стосунок до українських козаків, чи ні — важко визначити. Цілком імовірно, що назва цієї паски пов'язана із використанням смальцю і горілки.
Інгредієнти
- борошно пшеничне - 1 кг
- вершки - 500 мл
- дріжджі свіжі - 100 г
- молоко - 200 мл
- жовтки курячі - 5 шт.
- смалець - 250 г
- цукор - 250 г
- горілка - 40 мл
- сіль - 10 г
Спосіб приготування
- У половину борошна додайте вершки і вимішайте. Дайте масі трохи відпочити.
- У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте розтерті жовтки і перемішайте. Залиште суміш на 20 хвилин.
- Змішайте отриману масу, дріжджову суміш, решту борошна і сіль. Місіть не менше 30 хвилин. Додайте смалець, цукор, горілку і ретельно вимішайте тісто, поки не з’являться пухирці. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб тісто збільшилося удвічі.
- Підготовлені форми заповніть тістом на половину. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці 50-60 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати глазур для пасок. Знадобиться лише желатин, вода і трохи цукру.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні