ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Салат "Великоднє яйце": рецепт святкової страви

Рецепти 08:26 - 13 квітня 2023

Страва з копченої курки стане справжньою окрасою великоднього столу та здивує гостей

Рецепт салату "Великоднє яйце"/Фото: скріншот

Рецепт салату "Великоднє яйце"/Фото: скріншот

У Світле свято заведено готувати традиційні частування та збиратися в колі сім'ї. Пропонуємо приготувати святковий салат "Великоднє яйце", який стане головною стравою на вашому столі. Гості високо оцінять яскраву подачу та ніжний смак страви.

Рецепт салату "Великоднє яйце": інгредієнти

  • 200-300 г копчених курячих гомілок;
  • 2-3 картоплини;
  • 1 невелика ріпчаста цибуля;
  • 1/5 чайної ложки цукру;
  • 1 чайна ложка столового оцту;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • 150-200 г твердого сиру;
  • 3 курячих яйця;
  • 50-70 г сухариків;
  • Половинка червоного солодкого перцю;
  • Кілька гілочок кропу або петрушки.

Спосіб приготування салату "Великоднє яйце":

  1. Відваріть картоплю до готовності в підсоленій воді, остудіть і очистіть. Натріть її на крупній тертці та викладіть на велике плоске блюдо, надаючи форму яйця. Змастіть майонезом.
  2. Курячі гомілки очистіть від шкіри та кісток і наріжте м'ясо дрібними шматочками або соломкою. Розподіліть його рівномірно поверх картоплі та знову змастіть майонезом.
  3. Цибулю наріжте дрібними кубиками і замаринуйте в невеликій мисці, додавши воду, оцет і цукор. Залиште на 15 хвилин, потім відіжміть і викладіть поверх курки.
  4. Сир натріть на середній тертці та посипте ним салат. Знову змастіть майонезом.
  5. Яйця відваріть круто, остудіть і очистіть. Відокремте білки від жовтків і натріть їх на дрібній тертці в різні тарілки. Викладіть білки поверх сиру, а жовтки залиште для прикраси.
  6. Перець наріжте тонкими смужками і викладіть поверх білків, імітуючи візерунок на яйці. Кріп або петрушку нарубайте і посипте ним салат по краях.
  7. Далі салат потрібно накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на кілька годин, щоб він просочився і настоявся. Перед подачею можна прикрасити салат жовтками.

Кожен до Великодня готується по-своєму, проте святковий стіл прикрашається однаково у всіх: фарбовані яйця, паски та сирна паска. Якщо ви хочете урізноманітнити свій стіл оригінальними стравами, пропонуємо ознайомитися зі святковим меню на Великдень.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин