Деруни з м'ясом: рецепт автентичної страви Закарпаття
Цю страву рекомендовано подавати гарячою та зі сметаною

Рецепт закарпатських дерунів з м'ясом/Фото: pixabay
На Закарпатті часто деруни називають ґуґлями, кийзликами, товшнями. Страву з картоплі досить просто приготувати, а закарпатська господиня розповіла, яку родзинку використовують у цьому регіоні.
Інгредієнти
Для дерунів
- картопля - 1 кг
- яйця - 2 шт.
- цибуля - 1 шт.
- часник - 2-3 зубчики
- сметана - 2 ст. л.
- борошно - 2 ст. л.
- сіль, перець за смаком
Для м'ясної начинки
- м'ясний фарш - 400 г
- цибуля - 1 шт.
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування
- Подрібніть цибулю і часник, перемішайте з яйцем.
- Натріть картоплю на дрібну тертку, витісніть з неї зайвий сік. Сік злийте, а крохмаль додайте назад до картопляної маси.
- Сметану, сіль, перець ретельно перемішайте. Додайте борошно і знову перемішайте.
- Для приготування фаршу до перемеленого м'яса додайте цибулю, сіль та перець.
- На розігрітій з олією сковороді викладайте ложку картопляної маси, зверху м'ясну начинку і зверху знову картопляне тісто. Обсмажте до рум'яної скоринки.
Раніше ми писали рецепт дерунів з сиром. Деруни, приготовані за цим рецептом, вважаються коронною стравою Житомира та околиць.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні