ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Деруни з м'ясом: рецепт автентичної страви Закарпаття

Рецепти 08:55 - 18 квітня 2023

Цю страву рекомендовано подавати гарячою та зі сметаною

Деруни з м'ясом: рецепт автентичної страви Закарпаття

Рецепт закарпатських дерунів з м'ясом/Фото: pixabay

На Закарпатті часто деруни називають ґуґлями, кийзликами, товшнями. Страву з картоплі досить просто приготувати, а закарпатська господиня розповіла, яку родзинку використовують у цьому регіоні.

Інгредієнти

Для дерунів

  • картопля - 1 кг
  • яйця - 2 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • часник - 2-3 зубчики
  • сметана - 2 ст. л.
  • борошно - 2 ст. л.
  • сіль, перець за смаком

Для м'ясної начинки

  • м'ясний фарш - 400 г
  • цибуля - 1 шт.
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування

  1. Подрібніть цибулю і часник, перемішайте з яйцем.
  2. Натріть картоплю на дрібну тертку, витісніть з неї зайвий сік. Сік злийте, а крохмаль додайте назад до картопляної маси.
  3. Сметану, сіль, перець ретельно перемішайте. Додайте борошно і знову перемішайте.
  4. Для приготування фаршу до перемеленого м'яса додайте цибулю, сіль та перець.
  5. На розігрітій з олією сковороді викладайте ложку картопляної маси, зверху м'ясну начинку і зверху знову картопляне тісто. Обсмажте до рум'яної скоринки.

Раніше ми писали рецепт дерунів з сиром. Деруни, приготовані за цим рецептом, вважаються коронною стравою Житомира та околиць.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин