Ніби просто з Грузії: як приготувати чкмерулі з вершками
Смачна курка без зайвих зусиль

Рецепт чкмерулі / Фото: Pixabay
Ніжна, зі спеціями, соковита та запашна курка в легкому вершковому соусі. Влаштуйте свято собі та своїй родині й порадуйте смачним м'ясом, ніби з автентичного грузинського ресторану.
Вам знадобиться:
- 170 г філе з курячих стегон
- 170 г вершків жирністю 10%
- 2 зубчики часнику
- щіпка хмелі-сунелі та уцхо-сунелі
- щіпка шафрану, сушеної кінзи, пластівців гострого червоного перцю, сушеного чабрецю
- свіжа кінза на смак
- рослинна олія, вершкове масло та сіль на смак
Спосіб приготування:
- Зубчики часнику подрібніть, а стегна очистіть від кістки та наріжте м'ясо.
- На заздалегідь розжареній сковорідці підсмажте часник з куркою. Для цього використайте рослинну олію або вершкове масло.
- Коли м'ясо стане рум'яним, додайте вершки. Доведіть до кипіння та зменште вогонь до середнього.
- Коли вершки також почнуть закипати, додайте усі спеції. Доведіть до готовності м'ясо.
- Готову страву прикрашайте гілочками свіжої кінзи.
Нещодавно ми ділилися рецептом цибулевого пирога.
Джерело:
Pixel
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні