Десерт від колишньої першої леді: вершковий крем-брюле за рецептом Жаклін Кеннеді
Перша леді дотримувалася суворих дієт, проте не могла відмовитися від цього десерту

Рецепт крем-брюле від Жаклін Кеннеді/Фото: Колаж Мeta
До жінки 35-го президента США Джона Кеннеді було прикуто багато уваги. Колишня перша леді виглядала як справжня зірка і мала струнку фігуру. Ходили чутки про фруктову дієту та смакові уподобання Жаклін Кеннеді і багато жінок того часу намагалися її наслідувати.
Відома, що колишня перша леді любила вершковий крем-брюле. Ділимося рецептом улюбленого десерту Жаклін Кеннеді.
Рецепт крем-брюле від Жаклін Кеннеді: інгредієнти
- Вершки — 3 склянки
- Ваніль, стручок — 1 шт
- Цукор — 6 ст. л
- Жовтки курячі — 6 шт
Спосіб приготування крем-брюле від Жаклін Кеннеді:
- На паровій бані нагрійте 3 склянки густих вершків зі стручком ванілі. У мисці збийте 6 столових ложок цукру з 6 яєчними жовтками до легкої кремоподібної маси. Вийміть стручок ванілі і дуже обережно і повільно влийте теплі вершки в жовтки.
- Поверніть суміш на парову баню, над киплячою водою. Постійно помішуйте, поки заварний крем не покриє ложку. Потім перекладіть на блюдо сервіровки і поставте в холодильник для застигання.
- Коли будете готові подавати, повністю покрийте верх заварного крему коричневим цукром, використовуючи ½ склянки або більше. Обдайте зверху вогнем для карамелізації цукру.
У своєму Іnstagram-блозі українська актриса Анна Саліванчук часто ділиться рецептами смачних страв. Нещодавно знаменитість розповіла, як приготувати повітряну сирну хмаринку на десерт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!