Приготує кожен: рецепт хліба в рукаві
Домашній, смачний та корисний хліб

Рецепт домашнього хліба в рукаві / Фото: Pixabay
Приготувати хліб самостійно удома – задача не надто легка, адже не всі мають відповідну техніку та навички. Однак існує рецепт, з яким зможе впоратися навіть той, хто ніколи в житті нічого не готував. Розповідаємо, як приготувати хліб у рукаві.
Вам знадобиться:
- 400 г теплої води
- 25 г свіжих або 11 г сухих дріжджів
- 1,5 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка цукру
- 600 г борошна
- 3 столових ложки олії
Спосіб приготування:
- Цукор та дріжджі додайте до теплої води та добре перемішайте. Накрийте і поставте у тепле місце на 10-15 хвилин.
- Як сплине час, опару перелийте в миску та додайте до неї олію та сіль. Ретельно перемішайте.
- Просійте в миску борошно та замісіть тісто. Воно має бути липким.
- Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на пів години.
- Коли тісто підійде, змастіть руки олією та добре розімніть його. Знову накрийте рушником, почекайте пів години. Так повторюйте тричі.
- Поверхню присипте борошном. Покладіть на неї тісто, розімніть, сформуйте рулет та зверху зробіть розрізи.
- Перекладіть майбутній хліб у рукав для запікання, який добре зав'яжіть.
- Духовку розігрійте до 180 градусів. Випікайте хліб протягом години.
Нещодавно ми ділилися рецептом пирога на кефірі та манці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні