Гарнір дня: рецепт запеченої картоплі з сиром
Картопля вкривається апетитною сирною скоринкою, а вживати страву можна окремо або ж із м'ясом

Як приготувати запечену картоплю з сиром / Фото: dashu83/Freepik
Рецепт запеченої картоплі з сиром назавжди змінить ваше уявлення про гарнір, адже він універсальний і працює як самостійна страва, так і у вигляді добавки до м'яса.
Деталі
Картопля наповниться вершковим смаком топленого масла, а свіжа зелень зробить запах пікантним і привабливим.
Інгредієнти
- Картопля — 7 шт;
- Сир твердий — 80 г;
- Масло вершкове — 30 г;
- Часник — 2 зубчики;
- Олія рослинна — 1 ст.л;
- Перець чорний мелений, сіль — за смаком.
Рецепт запеченої картоплі з сиром
- Промийте картоплю і проткніть кожен плід зубочисткою 5-6 разів. Посоліть і поперчіть за своїм смаком, добре змастіть олією і покладіть на деко.
- Накрийте фольгою для запікання і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. На приготування знадобиться не більше 50 хвилин.
- Натріть сир, пропустіть часник через прес і дрібно порубайте зелень. Змішайте все з вершковим маслом.
- Готовій картоплі дайте трохи охолонути, а потім зробіть хрестоподібні надрізи і заповніть їх начинкою.
- Відправте в духовку ще хвилин на 5, щоб дати сиру повністю розплавитися й апетитно розтектися по картоплі.
Раніше ми перерахували хибні думки про картоплю, про які слід забути раз і назавжди.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні