ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

"Найсмачніше сало у моєму житті": рецепт запеченого генеральського сала від Володимира Ярославського

Рецепти 20:37 - 03 травня 2023

Рецепт неймовірно соковитого сала із хрусткою скоринкою

"Найсмачніше сало у моєму житті": рецепт запеченого генеральського сала від Володимира Ярославського

Рецепт запеченого генеральського сала/Скріншот з відео: yaroslavskyi_vova/Instagram

Що може бути більш автентичніше ніж українське сало? Наш народ здавна вміло готує цей продукт, а тому має безліч рецептів, як з додаванням сала так і у вигляді самостійного продукту. Шеф-кухар та один з суддів кулінарного шоу "Майстер шеф" поділився своїм рецептом неймовірно смачного запеченого сала.

Деталі

Ярославський згадав історію, як спробував на Черкащині найсмачніше сало і розповів, що означає термін "генеральське сало".

Найсмачніше сало в моєму житті. Ми з мамою їздили в Смілу й купили там дуже смачне генеральське сало. Я готував сотні рецептів з ним, але запечене то просто любов. Що це за сало таке? Воно тоненьке і має прошарки ніжного м’яса, які нагадують генеральські лампаси. Його дуже цінують, бо з однієї свині виходить всього 4кг сала, - розказав Ярославський.

Для запеченого генеральського сала знадобиться (на один кілограм сала):

  • міцна гірчиця - 60-70 г;
  • мелений чорний та духмяний перці;
  • ЧАСНИК - 40-50 г.;
  • лаврові листочки - 5-6 шт.;
  • сіль
  • фольга
  • підкопчена паприка та декілька крапель соєвого соусу.

Порада від шефа: зазвичай слало продають вже підсолене. Тому краще вимочити його у воді з сіллю (25г солі на 1л води) 4-6 годин.

Спосіб приготування:

  1. Дістаньте сало з води та просушіть його рушником.
  2. Натріть його міцною гірчицею, меленими перцями та тертим часником. Сюди ж додайте мелену паприку та соєвий соус.
  3. Сало складіть навпіл шкіркою назовні, а всередину вкладіть лавровий лист та дайте йому промаринуватись 4-6 годин.
  4. Далі загорніть сало у фольгу і відправте в духовку, розігріту до 190 градусів на 40 хвилин.
  5. Потім погляньте на сало, шкірка має бути рум'яною. Якщо вона ще не достатньо запечена, залиште сало рум’янитися ще на 10-12хв при температурі 200 градусів.
  6. Приготоване генеральське сало можна їсти ще гарячим. З чорним хлібом та хріном, до прикладу.

Також за таким рецептом можна готувати і груднику і щоковину, але потрібна температура менша 175, а часу більше 1,5 години.

Раніше ми розповідали рецепт польової козацької каші: неймовірно смачний куліш від шефа Володимира Ярославського.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин