"Найсмачніше сало у моєму житті": рецепт запеченого генеральського сала від Володимира Ярославського
Рецепт неймовірно соковитого сала із хрусткою скоринкою

Рецепт запеченого генеральського сала/Скріншот з відео: yaroslavskyi_vova/Instagram
Що може бути більш автентичніше ніж українське сало? Наш народ здавна вміло готує цей продукт, а тому має безліч рецептів, як з додаванням сала так і у вигляді самостійного продукту. Шеф-кухар та один з суддів кулінарного шоу "Майстер шеф" поділився своїм рецептом неймовірно смачного запеченого сала.
Деталі
Ярославський згадав історію, як спробував на Черкащині найсмачніше сало і розповів, що означає термін "генеральське сало".
Найсмачніше сало в моєму житті. Ми з мамою їздили в Смілу й купили там дуже смачне генеральське сало. Я готував сотні рецептів з ним, але запечене то просто любов. Що це за сало таке? Воно тоненьке і має прошарки ніжного м’яса, які нагадують генеральські лампаси. Його дуже цінують, бо з однієї свині виходить всього 4кг сала, - розказав Ярославський.
Для запеченого генеральського сала знадобиться (на один кілограм сала):
- міцна гірчиця - 60-70 г;
- мелений чорний та духмяний перці;
- ЧАСНИК - 40-50 г.;
- лаврові листочки - 5-6 шт.;
- сіль
- фольга
- підкопчена паприка та декілька крапель соєвого соусу.
Порада від шефа: зазвичай слало продають вже підсолене. Тому краще вимочити його у воді з сіллю (25г солі на 1л води) 4-6 годин.
Спосіб приготування:
- Дістаньте сало з води та просушіть його рушником.
- Натріть його міцною гірчицею, меленими перцями та тертим часником. Сюди ж додайте мелену паприку та соєвий соус.
- Сало складіть навпіл шкіркою назовні, а всередину вкладіть лавровий лист та дайте йому промаринуватись 4-6 годин.
- Далі загорніть сало у фольгу і відправте в духовку, розігріту до 190 градусів на 40 хвилин.
- Потім погляньте на сало, шкірка має бути рум'яною. Якщо вона ще не достатньо запечена, залиште сало рум’янитися ще на 10-12хв при температурі 200 градусів.
- Приготоване генеральське сало можна їсти ще гарячим. З чорним хлібом та хріном, до прикладу.
Також за таким рецептом можна готувати і груднику і щоковину, але потрібна температура менша 175, а часу більше 1,5 години.
Раніше ми розповідали рецепт польової козацької каші: неймовірно смачний куліш від шефа Володимира Ярославського.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!