ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Традиційна закарпатська страва: рецепт мачанки з кропиви

Рецепти 16:56 - 04 травня 2023

Цю страву готують на різноманітних травах, а на Закарпатті головним інгредієнтом є кропива

Рецепт мачанки/Фото: скріншот

Рецепт мачанки/Фото: скріншот

Мачанка – це традиційна українська страва. Простими словами – це густа підлива, у яку вмокали хліб. Готують мачанку традиційно та на травах – з щавлю, кропу, петрушки та навіть чебрецю. Ділимося рецептом закарпатської мачанки, її традиційно готують з кропиви.

Рецепт мачанки: інгредієнти

  • молода кропива – 200-300 г
  • цибуля – 1 шт
  • часник – 2-3 зубчики
  • яйця – 1-2 шт
  • сметана – 200 г
  • молоко – 200 мл (або вершки)
  • борошно – 1 ст. л.
  • сіль, перець, овочева приправа

Спосіб приготування мачанки:

  1. Ретельно промийте та відваріть кропиву у киплячій воді (достатньо 1-2 хвилини).
  2. Подрібнити цибулю та часник, обсмажити до м'якості. Додайте кропиву та смажте ще 3-5 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
  3. Змішати яйця, сметану, молоко, борошно та спеції. Вилити масу на сковорідку та довести до кипіння, постійно помішуючи. Відразу зняти з вогню.

Раніше ми ділились рецептом лангоша на сковорідці. Цю страву жителі закарпатського регіону України знають давно. Його готують багато років і в деяких будинках він давно став традиційною стравою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин