Традиційна закарпатська страва: рецепт мачанки з кропиви
Цю страву готують на різноманітних травах, а на Закарпатті головним інгредієнтом є кропива

Рецепт мачанки/Фото: скріншот
Мачанка – це традиційна українська страва. Простими словами – це густа підлива, у яку вмокали хліб. Готують мачанку традиційно та на травах – з щавлю, кропу, петрушки та навіть чебрецю. Ділимося рецептом закарпатської мачанки, її традиційно готують з кропиви.
Рецепт мачанки: інгредієнти
- молода кропива – 200-300 г
- цибуля – 1 шт
- часник – 2-3 зубчики
- яйця – 1-2 шт
- сметана – 200 г
- молоко – 200 мл (або вершки)
- борошно – 1 ст. л.
- сіль, перець, овочева приправа
Спосіб приготування мачанки:
- Ретельно промийте та відваріть кропиву у киплячій воді (достатньо 1-2 хвилини).
- Подрібнити цибулю та часник, обсмажити до м'якості. Додайте кропиву та смажте ще 3-5 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
- Змішати яйця, сметану, молоко, борошно та спеції. Вилити масу на сковорідку та довести до кипіння, постійно помішуючи. Відразу зняти з вогню.
Раніше ми ділились рецептом лангоша на сковорідці. Цю страву жителі закарпатського регіону України знають давно. Його готують багато років і в деяких будинках він давно став традиційною стравою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні