Ідеальна заготівля на зиму: як засолити сало в банці
Це сало можна буде використовувати протягом усього року

Як правильно засолити сало на зиму/Фото: pexels
Сало засолене в банці на зиму стане безпрограшною заготівлею. Пропонуємо дізнатися, як правильно засолити сало, щоб насолоджуватися ним протягом усього року.
Інгредієнти
- сало - 1 кг
- сіль
- лавровий лист - 1 шт.
- перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування
- Змішайте в мисці сіль і перець. На дно чистої банки (3 літри) насипте трохи цієї суміші, покладіть лавровий лист.
- Сало наріжте шматками, які б легко проходили в банку. Обваляйте у суміші солі й перцю. Закладіть банку салом під вінця. Зверху покладіть кілька зубочисток, шпажок чи звичайних сірників і переверніть банку на чистий рушник у темному прохолодному місці. Залиште на добу або дві.
- Закатайте металевою кришкою і приберіть у прохолодне місце. Заготівля готова до використання.
Раніше ми писали, як приготувати солянку. Пропонуємо до вашої уваги класичний рецепт цієї страви.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні