Традиційна британська страва: готуємо яйця по-шотландськи
Ця оригінальна страва з хрусткою скоринкою готується швидко і просто

Рецепт яєць по-шотландськи/Фото: скріншот
В Україні існує безліч варіацій фаршированих яєць. А ось у Британії роблять навпаки — загортають яйця у фарш і виходить дуже смачно. Пропонуємо приготувати традиційну британську страву Скотч-еггс.
Ця оригінальна страва з хрусткою скоринкою готується швидко і просто. Яйця, приготовані за цим рецептом можуть подаватися як гарячі, так і холодні, як закуска чи основна страва.
Рецепт яєць по-шотландськи: інгредієнти
- яйця — 6 шт
- яловичий фарш — 300 г
- вино червоне сухе — 60 мл
- борошно — 1 ст. л.
- панірувальні сухарі — 1 ст. л.
- рослинна олія — 600 мл
- коріандр — 1 щіпка
- сік половини лимона
- сіль і перець за смаком
Спосіб приготування яєць по-шотландськи:
- У фарш додайте сік лимона, коріандр, сіль та перець. Додайте вино та перемішайте, щоб фарш повністю його увібрав.
- Візьміть 4 зварених круто та очищений від шкаралупи яєць і загорніть у фарш. М’ясний шар не повинен бути дуже товстим.
- Підготуйте панірування: борошно, панірувальні сухарі та два збитих жовтки.
- Обваляйте кульку фаршу з яйцем у борошні, опустіть яйце у жовтки, а потім обваляйте у панірувальних сухарях.
- Опустіть яйця в гарячу олію і смажте протягом 5-7 хвилин. Дістаньте шумівкою і викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії.
Проста закуска з ще більш простих інгредієнтів, яка швидко готується? Це зовсім не міф, а чиста правда. Ділимося рецептом смачнючої страви з помідорів та сиру. Обіцяємо, гості будуть у захваті.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!