ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як приготувати грузинський суп харчо: класичний рецепт

Рецепти 11:45 - 23 травня 2023

На приготування страви потрібно близько години

Як приготувати суп харчо/Фото: Getty images

Як приготувати суп харчо/Фото: Getty images

Харчо — класичний грузинський суп, який готується відносно швидко і при цьому досить смачний. У нашій статті ми розповімо, як його приготувати.

Інгредієнти

  • Свинина 200 г;
  • Круглий рис 50 г;
  • Помідори 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.;
  • Томатна паста 1 чайна ложка;
  • Морква 0,5 шт.;
  • Вода: 1 л;
  • Волоські горіхи 2 столові ложки;
  • Хмелі-сунелі 1 чайна ложка;
  • Часник 3 зубчики;
  • Соняшникова олія 3 столові ложки;
  • Сіль;
  • Кінза;
  • Коріандр.

Алгоритм приготування

  1. Промиваємо свинину та заливаємо водою. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо до кипіння, знімаємо пінку і додаємо моркву нарізану, шматок цибулі і зеленню. Варити потрібно близько півгодини.
  2. Відправляємо в бульйон рис та нарізане м'ясо. Його слід варити десять хвилин на повільному вогні, а потім посолити.
  3. Розігріваємо м'ясо і обсмажуємо до прозорості цибулю, додаємо моркву і тушкуємо овочі протягом п'яти хвилин.
  4. Додаємо томатну пасту і томимо разом із нею овочі ще хвилини дві.
  5. Робимо хрестоподібний надріз на помідорі і занурюємо його в окріп на хвилину, знімаємо шкірку. Наріжте невеликими кубиками бланшований помідор і додайте в заправку.
  6. Подрібнюємо волоські горіхи, проводимо через прес часник. Нарізаємо зелень кінзи та зелену цибулю. Відкладаємо трохи зелені для оздоблення супу. Кладемо нарізаний часник і зелень у суп, вимикаємо вогонь. Настоювати суп треба 10 хвилин.

Також рекомендуємо обов'язково спробувати приготувати пасту з куркою за 15 хвилин. Швидше просто не буває.

Джерело: 1000 menu

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин