Як приготувати грузинський суп харчо: класичний рецепт
На приготування страви потрібно близько години

Як приготувати суп харчо/Фото: Getty images
Харчо — класичний грузинський суп, який готується відносно швидко і при цьому досить смачний. У нашій статті ми розповімо, як його приготувати.
Інгредієнти
- Свинина 200 г;
- Круглий рис 50 г;
- Помідори 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста 1 шт.;
- Томатна паста 1 чайна ложка;
- Морква 0,5 шт.;
- Вода: 1 л;
- Волоські горіхи 2 столові ложки;
- Хмелі-сунелі 1 чайна ложка;
- Часник 3 зубчики;
- Соняшникова олія 3 столові ложки;
- Сіль;
- Кінза;
- Коріандр.
Алгоритм приготування
- Промиваємо свинину та заливаємо водою. Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо до кипіння, знімаємо пінку і додаємо моркву нарізану, шматок цибулі і зеленню. Варити потрібно близько півгодини.
- Відправляємо в бульйон рис та нарізане м'ясо. Його слід варити десять хвилин на повільному вогні, а потім посолити.
- Розігріваємо м'ясо і обсмажуємо до прозорості цибулю, додаємо моркву і тушкуємо овочі протягом п'яти хвилин.
- Додаємо томатну пасту і томимо разом із нею овочі ще хвилини дві.
- Робимо хрестоподібний надріз на помідорі і занурюємо його в окріп на хвилину, знімаємо шкірку. Наріжте невеликими кубиками бланшований помідор і додайте в заправку.
- Подрібнюємо волоські горіхи, проводимо через прес часник. Нарізаємо зелень кінзи та зелену цибулю. Відкладаємо трохи зелені для оздоблення супу. Кладемо нарізаний часник і зелень у суп, вимикаємо вогонь. Настоювати суп треба 10 хвилин.
Також рекомендуємо обов'язково спробувати приготувати пасту з куркою за 15 хвилин. Швидше просто не буває.
Джерело:
1000 menu
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні