Соковите та з кислинкою: рецепт вина із шовковиці
Такий напій легко п’ється і не дуже п’янить

Як приготувати вино з шовковиці/Фото: Рехеls
З шовковиці можна готувати не лише джеми, варення, чаї або пастилу, а й справжнє вино! Найголовніше те, що спирту додавати не доведеться, адже напій можна зробити шляхом натурального бродіння. Доведеться трохи почекати, поки воно добродить, але й смак буде божественний!
Рецепт вина із шовковиці: інгредієнти
- 2 кг шовковиці
- 4 л. води
- 1,5 кг цукру
- 1 чайна ложка лимонної кислоти
- 25 г родзинок
Спосіб приготування вина із шовковиці:
- Шовковицю розминаємо і додаємо воду кімнатної температури (фільтрованої).
- Додаємо цукор, лимонну кислоту, родзинки. Все кладемо в банку та відставляємо в тепле місце.
- Через 4-5 днів забираємо м'якоть, проціджуємо.
- Розливаємо у банки під затвор.
- Чекаємо, поки воно перестане бродити. Якщо утворюється осад – забираємо його.
Узимку часто хочеться згадати темну та приємну пору літа: сонце, смачні свіжі фрукти та ягоди, довгі та яскраві дні. Якщо ви часто страждаєте через ностальгію за літньою порою, цей рецепт черешні у власному соку – для вас.
Джерело:
Оbozrevatel
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні