Легка вечеря за 30 хвилин: рецепт запіканки з кабачками
У спекотну погоду вечеря обов'язково має бути легкою, щоб не навантажувати шлунок, але й корисною, щоб організм отримав необхідні вітаміни

Рецепт запіканки з кабачками під сиром / Фото: timolina/Freepik
Приготування такої вечері не забере у вас багато часу, а ідеальний смак потішить рецептори всіх, хто з'їсть хоч шматочок цієї страви. Представляємо рецепт запіканки з кабачками, який чудово впишеться у вечірні посиденьки з друзями, спільний перегляд фільму або перерву між настолками.
Деталі
Він розрахований на 4 порції, а в 100 г кожної міститься близько 250 калорій. Перед початком рекомендується заздалегідь увімкнути духовку і добре прогріти її до температури 180 градусів.
Інгредієнти
- Кабачок - 2 шт;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Картопля - 2 шт;
- Часник - 3 шт;
- Сушені трави - 2 ч.л;
- Пармезан тертий - 300 г;
- Сіль, перець - за смаком;
- Рослинна олія.
Рецепт запіканки з кабачками
- Кабачки наріжте скибочками завширшки близько 1 см, не очищаючи від шкірки.
- Очистіть картоплю і наріжте її дрібними кубиками.
- Нашаткуйте цибулю, пропустіть часник через прес і обсмажуйте їх на олії до золотистості.
- Змастіть форму для запікання оливковою олією. Викладіть у неї цибулю з часником і рівномірно розподіліть їх. Потім додайте нарізані овочі. Додайте за смаком сіль, перець і притрусіть зеленню.
- Накрийте все алюмінієвою фольгою і поставте в духовку на 30 хвилин.
- Наприкінці готову запіканку потрібно рясно посипати тертим сиром і знову повернути в духовку, але вже без фольги. Запікайте, поки сир не підрум'яниться і не розплавиться. Це займає близько 10-15 хвилин. Приємного апетиту!
Пам'ятайте, що вечеря має не тільки тішити вас своїм смаком, а й приносити користь організму. Спеціально для цього ми опублікували рецепт салату з сиром і овочами, який готується за 5 хвилин і містить безліч вітамінів і мінералів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!