Яскраве, смачне та ароматне: рецепт желе з порічки на зиму
Це желе виходить густим і тягучим, при цьому воно готується без желатину та загусників

Рецепт желе з порічки/Фото: Рixabay
Зараз сезон червоної смородини, або як її ще називають — порічки. Пропонуємо приготувати з цієї ягоди смачне желе на зиму. Воно чимось нагадує повидло, адже виходить таким же густим і тягучим, водночас готується без желатину та загусників.
Рецепт желе з порічки: інгредієнти
- червона порічка – 1 л,
- вода – 1\2 склянки,
- цукор – 800 г.
Спосіб приготування желе з порічки:
- Порічку промити та відцідити від зайвої рідини. Пересипати ягоди у каструлю.
- Злегка розім`яти порічку товкачем, щоб вона пустила сік.
- Налити воду та поставити на вогонь, варити 30 хвилин на слабкому вогні.
- Процідити сік та змішати його з цукром.
- Поставити на вогонь і проварити ще 20 хвилин.
Якщо ви не можете довго чекати поки замаринуються огірки, пропонуємо приготувати їх за цим рецептом. Огірки по-польськи маринуються всього дві години і виходять дуже хрусткими та смачними.
Джерело:
Оbozrevatel
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні