ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Яскраве, смачне та ароматне: рецепт желе з порічки на зиму

Рецепти 11:07 - 23 червня 2023

Це желе виходить густим і тягучим, при цьому воно готується без желатину та загусників

Рецепт желе з порічки/Фото: Рixabay

Рецепт желе з порічки/Фото: Рixabay

Зараз сезон червоної смородини, або як її ще називають — порічки. Пропонуємо приготувати з цієї ягоди смачне желе на зиму. Воно чимось нагадує повидло, адже виходить таким же густим і тягучим, водночас готується без желатину та загусників.

Рецепт желе з порічки: інгредієнти

  • червона порічка – 1 л,
  • вода – 1\2 склянки,
  • цукор – 800 г.

Спосіб приготування желе з порічки:

  1. Порічку промити та відцідити від зайвої рідини. Пересипати ягоди у каструлю.
  2. Злегка розім`яти порічку товкачем, щоб вона пустила сік.
  3. Налити воду та поставити на вогонь, варити 30 хвилин на слабкому вогні.
  4. Процідити сік та змішати його з цукром.
  5. Поставити на вогонь і проварити ще 20 хвилин.

Якщо ви не можете довго чекати поки замаринуються огірки, пропонуємо приготувати їх за цим рецептом. Огірки по-польськи маринуються всього дві години і виходять дуже хрусткими та смачними.

Джерело: Оbozrevatel

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин