Найніжніші голубці з пекінської капусти: простий рецепт для зайнятих господинь
Розкриємо секрет, як скоротити час на підготовку листя капусти

Голубці / Фото: скріншот
Голубці – одна з найпопулярніших страв української кухні. Традиційно вони готуються з листя звичайної білокачанної капусти, а ми пропонуємо замінити її на пекінську. Це зробить голубці ніжнішими та приємнішими на смак.
Деталі
Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:
- капуста пекінська – 1 качан;
- м'ясний фарш 700 г;
- рис – ½ склянки;
- сіль ½ ч. л.;
- спеції – за смаком;
- морква – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт;
- рослинна олія – 2 ст. л.
Приготування голубців
- Пекінську капусту потрібно розібрати на окреме листя. Потім по 5-6 листків складаються в тарілку і обдаються окропом або поміщаються в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Це надасть їм бажаної гнучкості та м'якості.
- Рис потрібно відварити до напівготовності та перемішати з фаршем.
- Моркву та цибулю дрібно нарізати або подрібнити на тертці та обсмажити на олії. Обсмажену цибулю та моркву потрібно перекласти в каструлю для голубців.
- За цей час аркуші капусти охолонуть і можна зрізати нижню тверду частину. Після цього можна сміливо накладати фарш на лист і загортати рулетики. На кожен лист капусти можна викладати 1-2 столові ложки фаршу з рисом.
- Голубці викладаються в каструлю на шар з обсмаженої цибулі та моркви. Можна укладати кілька шарів. Після цього їх потрібно залити підсоленою водою так, щоб вона доходила і трохи покривала верхній шар голубців.
- Каструлю потрібно поставити на слабкий вогонь на 30-40 хвилин. Якщо ви плануєте їх готувати в духовці, ємність ставиться туди на 1 годину 20 хвилин і накривається кришкою.
Нагадаємо, що можна приготувати смачні бананові млинці.
Джерело:
Мeta.ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні