ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Найніжніші голубці з пекінської капусти: простий рецепт для зайнятих господинь

Рецепти 16:30 - 28 червня 2023

Розкриємо секрет, як скоротити час на підготовку листя капусти

Голубці / Фото: скріншот

Голубці / Фото: скріншот

Голубці – одна з найпопулярніших страв української кухні. Традиційно вони готуються з листя звичайної білокачанної капусти, а ми пропонуємо замінити її на пекінську. Це зробить голубці ніжнішими та приємнішими на смак.

Деталі

Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:

  • капуста пекінська – 1 качан;
  • м'ясний фарш 700 г;
  • рис – ½ склянки;
  • сіль ½ ч. л.;
  • спеції – за смаком;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт;
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Приготування голубців

  1. Пекінську капусту потрібно розібрати на окреме листя. Потім по 5-6 листків складаються в тарілку і обдаються окропом або поміщаються в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Це надасть їм бажаної гнучкості та м'якості.
  2. Рис потрібно відварити до напівготовності та перемішати з фаршем.
  3. Моркву та цибулю дрібно нарізати або подрібнити на тертці та обсмажити на олії. Обсмажену цибулю та моркву потрібно перекласти в каструлю для голубців.
  4. За цей час аркуші капусти охолонуть і можна зрізати нижню тверду частину. Після цього можна сміливо накладати фарш на лист і загортати рулетики. На кожен лист капусти можна викладати 1-2 столові ложки фаршу з рисом.
  5. Голубці викладаються в каструлю на шар з обсмаженої цибулі та моркви. Можна укладати кілька шарів. Після цього їх потрібно залити підсоленою водою так, щоб вона доходила і трохи покривала верхній шар голубців.
  6. Каструлю потрібно поставити на слабкий вогонь на 30-40 хвилин. Якщо ви плануєте їх готувати в духовці, ємність ставиться туди на 1 годину 20 хвилин і накривається кришкою.

Нагадаємо, що можна приготувати смачні бананові млинці.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин