ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Зустріти зиму гостро: рецепт маринованого перцю чилі

Рецепти 19:45 - 28 червня 2023

Смачна закуска для холодних вечорів

Зустріти зиму гостро: рецепт маринованого перцю чилі

Рецепт маринованого перцю чилі / Фото: Pixabay

Уже зараз українці починають готуватися до сезону консервації, тому кулінарна блогерка Лілія Цвіт поділилася оригінальним та дуже смачним рецептом гострого маринованого перцю, який зробить ваші зимові вечори по-справжньому гарячими.

Вам знадобиться:

  • 400 г червоного перцю чилі
  • 4 зубчики часнику
  • цибулина
  • 200 мл води
  • 200 мл 9% оцту
  • 100 г цукру
  • столова ложка солі
  • 2 лаврових листки
  • чайна ложка чорного перцю-горошку

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте перець та відділіть плодоніжку. Наріжте кружками по 1 см. Зауважте, що серцевину та кісточки не варто викидати.
  2. Помийте цибулю, почистьте її та наріжте півкільцями. Часник також наріжте тонкими пластинками.
  3. Візьміть банки та покладіть на дно кожної цибулю, часник, а зверху викладіть весь перець. Дуже щільно утрамбуйте, проте робіть це обережно, щоб не зламати овочі.
  4. Для маринаду воду змішайте з оцтом, додайте цукор та сіль, перець і лавровий лист.
  5. Маринад доведіть до кипіння, поки сіль та цукор не розчиняться. Залийте ним перець.

Нещодавно ми ділилися рецептом голубців з пекінської капусти.

Джерело: Лілія Цвіт

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин