Зустріти зиму гостро: рецепт маринованого перцю чилі
Смачна закуска для холодних вечорів

Рецепт маринованого перцю чилі / Фото: Pixabay
Уже зараз українці починають готуватися до сезону консервації, тому кулінарна блогерка Лілія Цвіт поділилася оригінальним та дуже смачним рецептом гострого маринованого перцю, який зробить ваші зимові вечори по-справжньому гарячими.
Вам знадобиться:
- 400 г червоного перцю чилі
- 4 зубчики часнику
- цибулина
- 200 мл води
- 200 мл 9% оцту
- 100 г цукру
- столова ложка солі
- 2 лаврових листки
- чайна ложка чорного перцю-горошку
Спосіб приготування:
- Ретельно помийте перець та відділіть плодоніжку. Наріжте кружками по 1 см. Зауважте, що серцевину та кісточки не варто викидати.
- Помийте цибулю, почистьте її та наріжте півкільцями. Часник також наріжте тонкими пластинками.
- Візьміть банки та покладіть на дно кожної цибулю, часник, а зверху викладіть весь перець. Дуже щільно утрамбуйте, проте робіть це обережно, щоб не зламати овочі.
- Для маринаду воду змішайте з оцтом, додайте цукор та сіль, перець і лавровий лист.
- Маринад доведіть до кипіння, поки сіль та цукор не розчиняться. Залийте ним перець.
Нещодавно ми ділилися рецептом голубців з пекінської капусти.
Джерело:
Лілія Цвіт
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні