Для затишної зими: найкращий рецепт кабачкової ікри
Забрати смак літа з собою

Кращий рецепт кабачкової ікри / Фото: Pixabay
Заготовки на зиму – те, що нагадує про тепле й веселе літо у холодну пору року. Щоб ваші морозні вечори також були затишними, приємними та смачними, ділимося рецептом найкращої кабачкової ікри.
- Малосольні огірки - страва, яку готував хоча б раз кожен. У розпал літа такі огірки відмінно підійду
Вам знадобиться:
- 5 кг кабачків
- 1 кг цибулі
- 1 кг моркви
- 4 столових ложки томатної пасти
- 400 мл рослинної олії
- 200 г цукру
- 100 г солі
- по 10 мл оцту (на банку)
- перець на смак
Спосіб приготування:
- Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть. Кабачки наріжте кубиком та покладіть у каструлю, додавши невелику кількість олії. Тушкуйте під кришкою, поки кабачки не розм'якнуть.
- Моркву також протушкуйте до напівготовності, після додайте цибулю. Додайте до овочів томату пасту, ретельно перемішайте та тушкуйте 10 хвилин.
- Погружним блендером подрібніть овочі та кабачки, щоб маса була однорідною. Змішайте кабачки з цибулею і морквою, за бажанням додайте олію.
- Додайте цукор та сіль, перець. Робіть це поступово.
- Тушкуйте на середньому вогні 30-40 хвилин. Додайте наприкінці за бажанням оцет.
- Розкладіть ікру у стерилізовані та чисті банки, закатайте кришками.
- Переверніть банки, накрийте рушником та залиште стояти, щоб остигли.
Нещодавно ми ділилися рецептом кабачків з сиром.
Джерело:
NV
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні