Чизкейк із малиновим мусом: ніжний десерт без випічки
Таку страву можна приготувати навіть у найспекотніший день

Чізкейк з малиновым мусом / Фото: unsplash
У розпал сезону фруктів та літньої спеки не дуже хочеться вмикати духовку або газову плиту, але хочеться порадувати близьких незвичайним десертом. Пропонуємо оригінальний вихід із положення – чизкейк із вершковим сиром та малиновим мусом.
Деталі
Щоб приготувати чизкейк без випічки, потрібні такі інгредієнти:
- печиво середнього розміру – 9 шт.
- цукровий пісок – 4 ст. л.
- вершкове масло, розтоплене – 4 ст. л.
- вершковий сир 500 г
- цукрова пудра – 160 г
- густі вершки – 1 склянка
- цедра 1 лимона
- ванільний екстракт – 1 ч. л.
- малина – 2 склянки
- цукор – 3 ст. л.
Приготування чизкейку без випічки
- Печиво потрібно подрібнити із цукром. До нього додається вершкове масло та перемішується.
- Отриману суміш потрібно викласти у прямокутну роз'ємну форму та заморозити.
- Далі потрібно підготувати другий шар – змішати вершковий сир, цукрову пудру, вершки, цедру лимона та ваніль до однорідної маси.
- Отриману масу потрібно рівномірно викласти на перший шар з печива та олії. Отримані шари знову поміщаються у холодильник для охолодження.
- Далі можна переходити до приготування малинового мусу. 1 склянку малини потрібно змішати з цукром і варити на повільному вогні до однорідної консистенції. Отриманий мус потрібно змішати зі свіжими ягодами та дати охолонути.
- Отриманий малиновий мус потрібно нанести зверху на перші два шари чизкейка і відправити на 30 хвилин у холодильник.
Подавати такий десерт можна із прохолодним літнім лимонадом.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні