Пиріжки з шинкою та сиром за 30 хвилин: ідея для сніданку вихідного дня
Ситна страва з продуктів, які є у кожному холодильнику

Пиріжки з шинкою та сиром / Фото: pixabay
Пиріжки залишаються однією з найпопулярніших страв в українській кухні. Їх готують на свята та у будні дні. Урізноманітнити раціон можна за допомогою пиріжків з шинкою та сиром. Вони готуються швидко і з продуктів, які є у холодильнику.
Деталі
Для приготування пиріжків знадобляться два види інгредієнтів – для тіста та начинки.
Отже, для тіста потрібно:
- кефір – 300 г
- борошно – 220 г
- яйце – 1 шт.
- сода – 0,5 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
Для начинки потрібно:
- шинка – 130 г
- сир твердий – 100 г
- яйця (варені) – 2 шт.
- цибуля зелена
- олія (для смаження)
Приготування пиріжків з шинкою та сиром
Особливістю страви є технологія її приготування – заливне тісто і начинка, яка додається прямо в тісто.
- Процес створення страви починається з замішування тіста – в миску потрібно розбити яйце, додати сіль, соду, борошно і кефір, а потім все добре збити.
- Далі можна переходити до начинки. Потрібно дрібно нарізати шинку та цибулю, сир та варені яйця натерти на тертці. Після цього всі складові добре перемішати.
- Начинку потрібно додати до миски з тістом і теж перемішати.
- Потім можна приступати до смаження пиріжків. На розігріту сковороду викладаються столовою ложкою пиріжки і смажаться до готовності. При необхідності потрібно підливати олію.
Пиріжки можна подати як закуску до першої страви чи салату.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні