Найкращий рецепт картопляної запіканки: з'їдається миттєво
Якщо ви любите картоплю, але вам набридли традиційні страви, обов'язково спробуйте цей французький рецепт запіканки

Покроковий рецепт картопляної запіканки з мускатним горіхом / Фото: dashu83/Freepik
Найкращі рецепти на обід або вечерю ті, які не потребують ні тривалої підготовки, ні багатогодинного приготування. Сьогодні ми представляємо на ваш суд рецепт картопляної запіканки, на яку піде не більше пів години — все інше зробить духова шафа.
Деталі
Рекомендуємо вибирати крохмалисті сорти картоплі. Так результат вийде дуже ніжним і вершковим. Якщо хочете, притрусіть готову страву наприкінці тертим сиром і прикрасьте листочками улюбленої зелені. У принципі, цей рецепт гратена в духовці настільки універсальний, що ви з легкістю можете модифікувати його.
Інгредієнти
- Картопля — 1 кг;
- Масло вершкове — 100 г;
- Часник — 2 зубчики;
- Молоко — 750 мл;
- Вершки 30% — 250 мл;
- Мускатний горіх — 1 щіпка;
- Сіль, перець — на свій смак.
Рецепт картопляної запіканки
- Наріжте картоплю скибочками завтовшки близько 5 мм.
- Увімкніть духовку розігріватися до 180°C.
- У великій каструлі або сотейнику закип'ятіть молоко з мускатним горіхом і пропущеними через прес зубчиками часнику. Додайте сіль і перець.
- Щойно маса закипить, покладіть у неї картоплю і варіть близько 10 хвилин на середньому вогні. Постійно помішуйте, щоб вона не прилипла до дна.
- Викладіть усе у велику форму для запікання.
- Залийте картоплю вершками та притрусіть стружкою холодного вершкового масла.
- Відправте запікатися в духовку на 1 годину. Дайте охолонути протягом 5 хвилин перед подачею на стіл.
Пропонуємо також спробувати рецепт картоплі з грибами під апетитним шаром тертого сиру.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!